Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2021-05-11
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789179035273
Blåmärken (pocket)

Blåmärken

(48 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-05-11
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är strax före millennieskiftet och Stella arbetar på ett äldreboende sedan fyra år tillbaka. Hon trivs på sitt jobb och med sina kollegor, men därhemma finns den kontrollerande pojkvännen Samuel som håller Stella i ett järngrepp. Till slut passerar Samuel en gräns som får Stella att inse att hon, för att rädda sitt eget liv, måste lämna honom. När Stella får veta att Maj, en av hennes gamla vårdtagare, har testamenterat sin stora våning på Söder till Stella ser hon sin chans att äntligen bli fri från Samuel. Men är det verkligen så enkelt? Den excentriska Lilly bor i lägenheten ovanför men förnekar att hon kände Maj. Stella förstår dock snart att det inte är sant och får samtidigt klart för sig att Majs lägenhet härbärgerar en hemlighet. Vad är det Lilly döljer, och vad exakt var det som pågick i Majs våning?

Blåmärken är en gastkramande roman om ett samhällsproblem som pågår i det fördolda.

LINA ARVIDSSON är journalist och bor i Stockholm. Hon beskriver sig själv som en skrivande, fjällvandrande boknörd och roller derby-spelande tvåbarnsmamma. Blåmärken är hennes andra roman.

"Ett hem att dö för sjöd av stämning och spänning - men under ytan. I uppföljaren tränger spänningen igenom [...] Arvidsson berättar så hemskt att det blir sant. Att läsa är lika obehagligt som nödvändigt."
Bengt Eriksson, Smålandsposten

"Blåmärken var stört omöjlig att lägga ifrån sig och fast klockan passerat midnatt och jag skulle upp till jobbet bara några timmar senare gick boken inte att släppa."
Annelie Henrysson, Karlshamns Allehanda

"Berättelsen är spännande, medryckande, och låter en som läsare aldrig riktigt slappna av. Jag praktiskt taget sträckläser den."
Katie Collmar, dagensbok.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blåmärken
 2. +
 3. Ett hem att dö för

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem att dö för av Lina Arvidsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Blåmärken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande och verklighetstrogen, riktigt bra!
  ElinsBokhylla , 4 augusti 2023

  Boken är uppdelar i två olika delar, mestadels får vi följa Stella och hennes kamp om att överleva och bryta sig loss från det destruktiva förhållande som hon har med Samuel. Hennes kamp om att hitta tillbaka till friheten, som familj och den Stella var innan hon träffade Samuel. Samtidigt som hon även börjar nysta i vem Maj egentligen var och varför hon testamenterat den stora våningen till just Stella.
  Parallellt med detta får vi även ta del av utdrag från rättegångsanteckningar kring e... Läs hela recensionen

 2. Otäck sträckläsning!
  Babsan, 7 oktober 2021

  Man får ha gott om tid när man läser denna bok för den är svår att lägga ifrån sig. Mycket bra men skrämmande skildring.

 3. Allvarlig, men nyttig att läsa
  MB2, 23 augusti 2021

  Bra, men otäck, hemskt att inse att folk verkligen måste leva i såna relationer, dessutom att många skäms för att erkänna hur de har de.

 4. Annorlunda..
  Gullan, 21 juli 2021

  ..och mycket läsvärd. En spännande och engagerande berättelse om kvinnors utsatthet och med en extra twist. Bästa jag läst på länge!

 5. Spännande och insiktsfull
  Inger , 2 juli 2021

  En bok som inte går att släppa. Insiktsfull beskrivning av en destruktiv relation och samtidigt spännande med oväntade förvecklingar.
  Läs den!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lina Arvidsson