Beständig ojämlikhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2000-09-01
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
219 x 142 x 13 mm
Vikt
365 g
SAB
Oabka
ISBN
9789179241353

Beständig ojämlikhet

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2000-09-01
213
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför är alla moderna samhällen ojämlika? Är det något som är önskvärt eller av naturen givet, eller kan det reformeras bort? I denna internationellt mycket uppmärksammade bok försöker den amerikanske historikern och sociologen Charles Tilly förklara hur skillnader mellan grupper av människor skapas och vidmakthålls.

Ojämlikheter befästs genom att underordnade grupper anpassar sig efter de rådande omständigheterna och genom att makt- och organisationsmönster sprids och efterliknas i nya sammanhang och organisationer, menar Tilly. Han belägger sin enkla och eleganta teori med en rad historiska och aktuella exempel: klass- och längdskillnader i 1700-talets England, apartheid i 1900-talets Sydafrika och den bristande jämställdheten i dagens stora sjukhusorganisationer.

Charles Tilly (1929--2008) var under många år verksam som professor vid New School of Social Research i New York. Han har skrivit en rad centrala verk om de europeiska staternas tillblivelse och utveckling, men också böcker om folklig mobilisering samt flera viktiga arbeten om historia som samhällsvetenskap.

"Bokens styrka är dess originalitet och ambition att bryta med de invanda perspektiven inom ojämlikhetsforskningen."-Thomas Brante i Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beständig ojämlikhet
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charles Tilly