Det vilda tänkandet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arkiv moderna klassiker
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2014-04-29
Upplaga
2
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
La pensée sauvage
Medarbetare
Olofsson, Bernt (form)
Dimensioner
200 x 130 x 21 mm
Vikt
383 g
SAB
M
ISBN
9789179242596

Det vilda tänkandet

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-04-29
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Claude Lévi-Strauss var sannolikt 1900-talets mest inflytelserike socialantropolog. I sina arbeten om släktskap och myter ger han det mest fullödiga uttrycket för strukturalismen som tankeform.
Det vilda tänkandet, som kom ut första gången 1962, har en aktualitet som sträcker sig långt utöver själva socialantropologin och in i den filosofiska och civilisationskritiska diskussionen. Genom att analysera så kallat primitivt tänkande vill Lévi-Strauss visa att klassificerande och systematiserande verksamhet är grundläggande för alla människor i alla samhällen. Det finns ingen skillnad i sättet att tänka mellan de mest "outvecklade" ursprungsfolk och de mest "civiliserade" storstadsbor.
Inför denna nya upplaga har Jan Stolpe granskat och moderniserat sin översättning. I ett nyskrivet förord bjuder socialantropologen Christer Lindberg in läsaren i Lévi-Strauss fascinerande och epokgörande bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det vilda tänkandet
 2. +
 3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det vilda tänkandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Att förklara det föränderliga med det oföränderlig
  Rainer Hoffmann, 11 augusti 2015

  Det vilda tänkandet är en djuplodande analys av människornas tillvaro i världen. Med en insikt om att naturen inte är motsägelsefull i sig, det kan den bara vara i termer av den speciella mänskliga verksamhet som skrivs in i den och miljöns säregenheter antar olika betydelser allt efter olika sorters aktiviteter.
  Indelningen i natur och kultur så som i motsatspar (gammal-ny, het-kall, natt-dag, man-kvinna e t c ) endogam/ äktenskap inom stam eller klan - exogam/ äktenskap utanför stam, k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Claude Lévi-Strauss