Lagom perfekt : erfarenheter av ohälsa bland unga tjejer och killar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
337
Utgivningsdatum
2017-06-20
Upplaga
1
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Medarbetare
Lindberg, David (form)
Dimensioner
215 x 140 x 21 mm
Vikt
434 g
SAB
Oa
ISBN
9789179242879

Lagom perfekt : erfarenheter av ohälsa bland unga tjejer och killar

Häftad,  Svenska, 2017-06-20
220
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allt fler svenska ungdomar rapporterar att de är drabbade av någon form av ohälsa. Det rör sig främst om stress, men även andra psykiska och somatiska besvär. I Lagom perfekt får gymnasieungdomar själva komma till tals och berätta om ohälsans orsaker och på vilka sätt de hanterar utmaningarna i sin vardag.

Linda Hiltunen visar att den upplevda ohälsan i huvudsak bottnar i kampen om status mellan ungdomarna och hur de förhåller sig till prestationskraven i skolan. De unga lever under ett slags perfektionismens tyranni där både de som till synes uppfyller normen om perfektion och de som av olika skäl hamnat utanför mår dåligt. Hiltunen analyserar också hur genus konstrueras i de ungas relationer och hur det leder till att tjejer rapporterar mer ohälsa än killar. Ungdomarna arbetar ständigt för att undvika och handskas med påfrestande situationer och känslor. Resultaten av ansträngningarna varierar dock och ibland kan själva hälsoarbetet i sig ge upphov till ohälsa.

Studien är ett viktigt bidrag till vår förståelse av ungdomars hälsa. Lagom perfekt är Linda Hiltunens doktorsavhandling i sociologi vid Linnéuniversitetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lagom perfekt : erfarenheter av ohälsa bland unga tjejer och killar
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »