Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Första boken. Kapitalets produktionsprocess (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
844
Utgivningsdatum
2018-11-02
Upplaga
7
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Översättare
Ivan Bohman
Originaltitel
Das Kapital. Erster Band
Medarbetare
Lindberg, Mats (form)
Dimensioner
250 x 140 x 30 mm
Vikt
938 g
SAB
Qaabba,Ocgd
ISBN
9789179243203
Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Första boken. Kapitalets produktionsprocess (inbunden)

Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Första boken. Kapitalets produktionsprocess

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-11-02
285
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I dag möter vi en pågående global industrialisering utan motstycke i mänsklighetens historia, med åtföljande urbanisering, modernisering och övergång till kapitalistisk penningekonomi runt om i världen. De nya sociala och kulturella förhållandena globalt, och löntagarnas nya ställning och situation globalt, har dock påtagliga likheter med situationen i Europa under den framträngande industrialiseringen vid mitten av 1800-talet. Där och då författade Karl Marx sitt huvudarbete Das Kapital, ett av de mest betydande verken i samhällsvetenskapens och den politiska idédebattens historia. Marx teori om kapitalismen som en historieförändrande och samhällsomformande institutionell struktur och dess tillhörande sociala relationer, där kapitalets vinstmotiv är den centrala drivkraften, har därmed fått en förnyad och paradoxal aktualitet.

I sin reviderade inledning till denna sjunde upplaga av Kapitalets första bok ger statsvetaren Mats Lindberg en introduktion till verket och till Marx teori, en vidare utveckling av resonemangen i hans inflytelserika doktorsavhandling och studiehandledning Att studera Kapitalet.

I samband med återutgivningen av Ivan Bohmans översättning av första boken 2013 gav Arkiv förlag även ut en ny utgåva av Att studera Kapitalet. Den innehåller förklaringar till Marx begrepp kapitel för kapitel, samt flera hundra kommentarer till och korrigeringar av översättningen. Missa inte heller vårt Supplement till första boken där Mats Lindberg i detalj redogör för problemen med att översätta de centrala begreppen i Kapitalet.

"En gång var Kapitalet sin tids främsta sammanfattande berättelse om moderniteten, kapitalismen och lönarbetet. Jag skulle vilja ställa frågan om Kapitalet i dag, trots all vår samhällsvetenskapliga teoriutveckling och alla våra framsteg i olika samhällsvetenskapliga discipliner, fortfarande kanske är den mest heltäckande teorin om den moderna människans motsägelsefulla och institutionellt inbäddade livsvillkor." Ur Mats Lindbergs inledning (inledningen finns även tillgänglig som särtryck)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Första boken. Kapitalets produktionsprocess
  2. +
  3. Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Andra boken. Kapitalets cirkulationsprocess

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. A... av Karl Marx, David Harvey (inbunden).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Första boken. Kapitalets produktionsprocess. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. boken har en bra text och historisk anknytning
    Zebastian von Bahr, 22 september 2023

    Som läsare får man ta del av ett viktigt litterärt verk som fick stor inverkan på samhällena i övrigt under 1800- och 1900-talet. På alla arbetsplatser kan man fortfarande tydligt se spår av detta litterära mästerverk. Boken var före sin tid onekligen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Marx