Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
474
Utgivningsdatum
2021-08-03
Förlag
Ordfront
ISBN
9789179450083
Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali (e-bok)

Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-08-03
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nomi och Zee tillhör De Infödda ? deras far dömdes en gång i tiden till att sitta av sitt fängelsestraff på de isolerade Andamanöarna, och när fängelsetiden är över måste han bli kvar med sin familj och odla upp marken åt britterna. Öarna är en ogästvänlig plats trots sin surrealistiska skönhet, trots att de kallats ett fångarnas paradis .

När andra världskriget bryter ut avfyras snart det första skottet i Nomis by, och Zee tvingas fly. Kvar blir Nomi, som försöker förhandla med ödet och rädda sin älskade familj. Men när makten över öarna skiftar fram och tillbaka mellan britterna och japanerna är bara en sak säker: ingen är på Nomis och Zees sida.

Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali är en tät och lyrisk iscensättning av ett glömt kapitel i historien, men också en drabbande historia om maktlöshet, mod och mirakel, och om kampen för att upprätthålla sin värdighet och medmänsklighet även under de svåraste förhållanden.

"Det här är en berättelse du inte vill missa!" The Tribune

UZMA ASLAM KHAN är född och uppvuxen i Pakistan, men bor nu i USA. Hon fick sitt genombrott med den hyllade Trådarna i väven (2004). Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali är hennes femte roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Uzma Aslam Khan