Konspirationsfeber (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2021-08-19
Förlag
Ordfront
ISBN
9789179450380
Konspirationsfeber (e-bok)

Konspirationsfeber E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-08-19
139

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Skapades coronaviruset på uppdrag av vaccinindustrin och Bill Gates? Är viruset ett kinesiskt eller amerikanskt biovapen? Bör skulden läggas på den nya 5G-tekniken? Är pandemin rentav en gigantisk bluff?

Coronapandemin har inte bara orsakat död, isolering och nedstängningar. Den har också framkallat konspirationsfeber. Viruset hade knappt lämnat Wuhan innan konspirationsteorier började spridas i sociala medier. Snart satte de också avtryck i verkligheten: mobilmaster stacks i brand, folk vägrade följa restriktionerna de smittades och dog, pandemiförnekare protesterade på gatorna och vaccinationsviljan minskade. I USA blev Donald Trump den främsta spridaren av falska påståenden. De handlade inte bara om pandemin, utan om lite av varje, i synnerhet om presidentvalet, något som slutade i en attack mot demokratin.

Hur kan folk tro på grundlösa konspirationsteorier? Hur uppstår de? Vilka blir följderna? I Konspirationsfeber skildrar Kent Werne hur konspirationsteorierna präglat det senaste året samt hur detta hänt även under tidigare pandemier. Kanske är det något med kriser som gör att människor söker svaren i det dolda, att de drabbas av konspirationsfeber?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konspirationsfeber. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ingen vidare djupgående analys
  Magnus, 9 mars 2022

  Boken rabblar mest upp en rad konspirationsteorier som har med sjukdomar, vaccin och Donald Trump att göra. Inga försök görs att förklara mekanismerna bakom varför folk börjar tro på dem, och vad som kan göras för att få folk att sluta tro på dem.

  Inte heller görs mycket försök till att visa varför konspirationsteorierna ska betraktas som just konspirationsteorier. Tvärtom, författaren radar upp exempel efter exempel på exempel på varför man INTE bör avfärda saker som "konspirations... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Werne Kent

 • Du sköna nya hem

  Werne Kent

  I Du sköna nya hem berättar Kent Werne om den stora bostadsomvandlingen, synar drivkrafter och konsekvenser, knyter ihop nutid med dåtid, och träffar människor som hamnat i skärningspunkten mellan offentligt och privat, politik och marknad. Du skö...

 • Allt är en konspiration

  Werne Kent

  Låg USA:s regering bakom 9/11? Mördades John F. Kennedy av CIA? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Är klimathotet en bluff? Styrs världen egentligen av Bilderberggruppen, Illuminati, muslimer eller judiska finansmän? Många tror det. Där...