Tillsammans - Människan som människans räddning (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (419.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kalahari-serien (del 4)
Inläsare
Lasse Berg
Utgivningsdatum
2024-01-16
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179458157

Tillsammans - Människan som människans räddning Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-01-16

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad kan vi lära oss, inte bara om andra utan om oss själva? Kan den kunskapen betyda något inför framtiden?

Vi lever i en tid där förtryckarna fått ny kraft. Var det självklart att det skulle gå som det gått? Nej, men det finns svar på vad som lett oss hit. I Tillsammans vill Lasse Berg få oss att se både vår värld och oss själva i ett nytt ljus. Utifrån sina egna unika erfarenheter som rapportör från ett halvsekels vistelser i Asien och Afrika, där tre fjärdedelar av mänskligheten bor, och sin inblick i krig, och tyranners världsbild. En samtid där mänskligheten fått det allt bättre under de senaste femtio åren.

Vi får följa flygvapenmeteorologen som grävde i klimatförändringarna redan på 70-talet. Hos reformerade människoätare på Nya Guinea började Lasse Berg inse hur det här med stormän och deras makt uppstår - det som i klimatförändringarnas spår hotar oss alla.

För trots allt som sker nu måste vi inse att hoppet inför framtiden står att finna i vårt eget inre, det som är vår medfödda natur. Författaren vandrar i sällskap med bioarkeologer och bushmanvänner i fotspåren av vår afrikanska uppväxt och ser bilden av vårt ursprung framträda. De enskilda drag i vår medfödda natur som kan bli vår undergång - eller vår räddning. Som kan skapa vågor av folkmord eller leda oss mot en bättre tillvaro.
"Boken vänder sig till en bred grupp läsare som reflekterar över samtiden, vilka vi människor är och vart vi tillsammans är på väg. Det är en oerhört stark, läsvärd och mångfacetterad bok." BTJ, Mats K.G. Johansson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tillsammans - Människan som människans räddning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läs/lyssna!!!
    -, 4 maj 2024

    Fascinerande, spännande, skrämmande och stundtals hoppingivande. Så mycket jag inte visste innan, så många intressanta och lärorika vinklingar på berättelsen om människans ursprung och tidiga levnadssätt, parat med tydliga och relevanta kopplingar till hur världen och människors liv ser ut idag. Mycket att fundera på... Jag hoppas innerligt att många, många människor läser eller lyssnar på denna bok!!

  2. Jag slukar hans böcker
    -, 29 april 2024

    Kalahariböckerna ger en ny världsuppfattning. Gör mig glad och stark och förklarar en massa saker som jag grubblat på om människor.

Visa alla 2 recensioner