Ännu ett liv (lättläst) (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (21.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Lättläst version
Inläsare
Måns Westling
Utgivningsdatum
2020-09-23
Förlag
Vilja förlag
ISBN
9789179493110

Ännu ett liv (lättläst) Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2020-09-23
99
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Theodor Kallifatides lämnade Grekland för Sverige 1964. Nu känner författaren krafterna sina. Är det dags att sluta skriva? Men skrivandet har varit hans liv. Och samtidigt - kan han fortfarande skriva? Det blir också allt svårare. I hemlandet Grekland hittar han tillbaka till skrivandet, på ett oväntat sätt. Ännu ett liv är en berättelse om minnet och språket, om Sverige och Grekland och om tidens gång.

Theodor Kallifatides är en av Sveriges mest kända författare, och utnämndes år 2000 av regeringen till professor "för ett storartat författarskap". Han har gett ut ett trettiotal böcker och fått mängder av litterära utmärkelser.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.

Om Viljas lättlästbearbetning av Mödrar och Söner: "Theodor Kallifatides resa tillbaka till föregående generation och sitt tidigare hemland är en känslig, finstämd och dramatisk berättelse. (---) Berättelsen kan bli en början till att fundera över sitt eget sammanhang." (Eva E:son Fransson, BTJ)

Om Viljas lättlästbearbetning av Det sista ljuset: "Författarens röst och tonläge hörs fortfarande genom hela berättelsen (---) Det är ett kärleksfullt porträtt av en man som förlorar allt, men som ändå förmår leva vidare och se framåt." (Helene Ehriander, BTJ )
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Theodor Kallifatides