Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
True crime
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2024-01-03
Upplaga
1
Förlag
Vilja förlag
Dimensioner
11 x 143 x 114 mm
Vikt
140 g
ISBN
9789179497385

Den desperata bankrånaren

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-03
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  179
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är inte vanligt att en bank blir rånad. Det är ännu mer ovanligt att en bank blir rånad två gånger. Dessutom av samma rånare. Men det var vad som hände i Nässjö 1975. De båda rånen utfördes av en ung man som precis hade fyllt tjugoett. Vad som gjorde honom så desperat och ledde fram till rånen beskrivs i denna bok.

De två rånen mot Sparbanken i Nässjö 1975 väckte mycket uppmärksamhet och traumatiserade personalen på banken. Den unge mannen som utförde rånen hade nyss släppts från fängelset. Han hade inget arbete, och han behövde dessutom pengar till narkotika. Det var en ren tillfällighet att polisen fick fast honom, även om han var känd för dem sedan tidigare. Den desperata bankrånaren är den tredje delen i den populära serien True Crime. Böckerna är baserade på verkliga svenska kriminalfall, från 1900-talets början till sent 1980-tal. Fredrik Hardenborg skriver spännande och inlevelsefullt och ger läsaren en bit svensk brottshistoria.

Fredrik Hardenborg har skrivit ett flertal ungdomsromaner. På Nypon förlag har han gett ut serien om Nova och Dante, som han har skrivit med sin dotter Maja Hardenborg.

Sagt om de två första böckerna i serien:
Tingshusmorden
Författaren har valt att skildra de händelser som var upptakten till dådet och gör detta helt ur förövarens perspektiv. (...) Det är en sorgsen relationsroman med ett enkelt och avskalat språk som väcker både läslust och många frågor."
Pia Lindestrand, BTJ

Den sista avrättningen
Hardenborgs språk är tydligt och engagerande. Olika berättarperspektiv kan röra till det vid lättläst läsning, men Hardenborg växlar smidigt mellan Ander, kommissarien och författarens egen berättarröst."
Caroline Svensk, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den desperata bankrånaren
 2. +
 3. Fällan : en reportagebok om nätsexbrott mot barn i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fällan : en reportagebok om nätsexbrott mot bar... av Caroline Engvall (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Hardenborg