Horton hör en vemling (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2020-11-10
Förlag
Volante
Översättare
Marianne Tufvesson
Dimensioner
287 x 217 x 11 mm
Vikt
540 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179650247

Horton hör en vemling

(22 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-11-10
171
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Klassikern Horton hears a who, för första gången på svenska!

Varenda någon räknas, stora som små.

En dag i djungeln, när elefanten Horton tar sig ett bad, hör han något som verkar otroligt en pytteliten röst som ropar på hjälp från ett dammkorn. Kan det verkligen finnas någon som är så liten att de får plats på en liten, liten svävande prick?

För Hortons elefantöron finns det ingen tvekan om saken: dammkornet bär inte bara på en liten person, utan en hel liten stad! Med hus och affärer och till och med en borgmästare! Men alla har inte lika stora öron som Horton, och snart måste han kämpa mot gamla vänner som tror att han blivit galen. Elefanten står upp mot klåfingriga apor, en slug gam och den snofsiga kängurun av en enda anledning:

Varenda någon räknas, stora som små.

Berättelsen om Horton är en av Dr. Seuss odödliga klassiker, och en bok som älskats av generationer världen över. Det är en tokig, spännande saga om medkänsla, envishet och att stå upp för sina medmänniskor eller i det här fallet, med-vemlingar. Är det något Horton har att säga oss alla, är det att alla kan stå upp och tala ut för det som är rätt.

Den här boken skrev Dr. Seuss efter att ha besökt Japan efter andra världskrigets slut, och med egna ögon sett förödelsen efter atombomberna. Vikten av att se de som andra inte vill se, lyssna till dem som inte hörs och stå upp för de som inte kan tala för sig själva går som en röd tråd genom hans böcker, men blir aldrig starkare än här.

Boken är skriven på Dr Seuss signaturversmått, sprudlande av fantasi och klurighet, som väcker språkglädje hos stora och små. I översättning av prisbelönta Marianne Tufvesson, vars översättning av Grinchen tilldelades 5/5 av BTJ.

I princip allt man behöver veta finns hos Dr. Seuss. President Barack Obama
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Horton hör en vemling
 2. +
 3. Hela världen är din!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hela världen är din! av Dr Seuss (kartonnage).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Horton hör en vemling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. "Klokbok"
  Ulla , 19 december 2020

  Alla har samma värde stora som små.
  En bra bok för både stora och små, denna bok borde finnas i varje hem.

 2. Fin och fantasifull bilderbok

  Gustav 10 år:
  Mamma läste bilderboken Horton hör en vemling för oss. Vi har sett den på film tidigare och det är en ganska gullig historia. Elefanten i boken måste ha en superhörsel eftersom den kan höra vad de säger på det lilla dammkornet. Ingen annan hör. Det är fint att elefanten kämpar för dem. Illustrationerna är roliga och boken är skriven på rim.

  Philip 8 år:
  Jag tycker om bilderboken. Elefanten är så snäll. Den vill ta hand om de som bor på dammkornet och elefanten k... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dr Seuss