Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2020-09-01
Förlag
Volante
Medarbetare
Olson Haglund, Karolina (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 18 mm
Vikt
568 g
SAB
Qcab
ISBN
9789179650292

Välj hälsa! : god mat för glad tarm och grön vardag - receptboken

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-01
265
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


ÄT DIG FRISK PÅ GOD MAT med råvaror som vår tarmflora behöver.

Det är Välj hälsa-metodens optimistiska budskap. Optimistiskt, men också realistiskt. Välj hälsa bygger på decenniers forskning om vår tarmflora, och om vilka tillgängliga mat- och livsstilsförändringar som kan hålla inflammationen i kroppen nere, göra oss mer motståndskraftiga och därmed friska.

Med Stig Bengmarks kända forskning om antiinflammatorisk kost som grundrecept har Marianne Bengmark lagat maten som hållit paret friska långt upp i åldrarna.

I receptboken bjuds vi på 75 recept för flera generationers hälsa: soppor, matiga sallader och många fräscha gröna rätter för vardag, fest och buffé. Läckra bröd utan gluten, smakrika tillbehör som gör det lätt att variera vardagens måltider samt fisk- och kötträtter helt enligt Välj hälsas principer. Och givetvis några naturligt söta desserter att bjuda på efter maten allt för en festligare, nyttigare tillvaro.

2018 kom Stig Bengmarks bok Välj hälsa och den blev en omedelbar försäljningsframgång. Stig Bengmark hade länge stått på barrikaderna för folkhälsan, men när den antiinflammatoriska kostens pionjär äntligen gjorde över 30 års forskning brett tillgänglig, blev han också en välkänd folkbildare. Under tiden på barrikaderna mötte Stig själsfränden Marianne lika intresserad som han av hälsa och passionerat nyfiken på kostens betydelse för hur vi mår. Stig Bengmark är en sann pionjär och Marianne Bengmark en progressiv husmor! I Välj hälsa receptboken bjuder nu paret på antiinflammatorisk mat för flera generationers hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Välj hälsa! : god mat för glad tarm och grön vardag - receptboken
 2. +
 3. Mjöl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mjöl av Sébastien Boudet (kartonnage).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Välj hälsa! : god mat för glad tarm och grön vardag - receptboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppenbok!
  Nefertiti , 8 mars 2022

  En mycket bra och viktigt receptbok om man vill prioritera hälsan. Boken innehåller också faktatexter om livsmedlen, byggt på många års forskning vilket är mycket bra. Recepten är välsmakande och går lätt att variera i det oändliga allt efter säsongens livsmedel.

 2. Välj hälsa
  Eva Palmqvist, 25 november 2020

  Jag känner till Stig Bengmark sedan tidigare o har även hans andra bok! Mycket bra recept! Har även varit på hans föreläsningar! Kan varmt rekommendera hans böcker! Tror på hans filosofi om hälsa för att leva ett sunt o långt liv!

 3. personlig hälsa
  DAN WALDETOFT, 22 oktober 2020

  Recepten är säkerligen mycket bra för den personliga hälsan - på kort sikt! Men de tar tyvärr ingen hänsyn till klimat- och miljöaspekter. Bara ett exempel: avokadon framställs som en superfrukt, men en enda avokado kräver hundratals liter vatten, och till detta kommer transporterna! Och nyttiga inhemska sädesslag, som havre (kvarnhavre), borde lyftas fram i stället för durra m.fl.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna