Vad är liv? : biologins hemligheter i fem kapitel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2022-01-13
Förlag
Volante
Översättare
Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Originaltitel
What is life?
Dimensioner
217 x 143 x 17 mm
Vikt
334 g
SAB
Ue
ISBN
9789179650506
Vad är liv? : biologins hemligheter i fem kapitel (inbunden)

Vad är liv? : biologins hemligheter i fem kapitel

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-13
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"En underbar liten bok." Sven-Eric Liedman

"En forskare med mer tyngd än Paul Nurse får man leta efter. Han är också en magnifik berättare. / / Jag lärde mig enormt mycket, och jag njöt i varje ögonblick under resans gång." Philip Pullman

"En så gott som perfekt guide till det komplexa under som är livet." Bill Bryson

"Hans bok är inte bara kunnig på grund av hans långa erfarenhet, den är också klok, visionär och personlig. Jag läste den i ett svep och kände mig upprymd efteråt, som om jag hade sprungit kilometervis från författarens egen trädgård till cellens innersta, bakåt i tiden till våra avlägsna släktingar och vidare in i en hängiven, passionerad forskares laboratorium." Dava Sobel, författare

Nobelpristagaren Paul Nurse tar sig an den största frågan av alla och hans sätt att besvara den är mer underhållande än någonting du läst i genren. En garanterad läsupplevelse för fans av Carlo Rovelli, Stephen Hawking och Max Tegmark. Lättfattligt och oupphörligt fascinerande berättar han om livet utifrån fem centrala begrepp: Cellen, Genen, Evolutionen, Livet som kemi och Livet som information. Denna odyssé genom livets grundläggande steg leder fram till en omvälvande tanke om hur alla levande ting hänger samman och hur vi kan förändra världen med den vetenskap som Paul Nurse förmedlar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad är liv? : biologins hemligheter i fem kapitel
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vad är liv? : biologins hemligheter i fem kapitel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så härligt!
  Björn Järnhäll, 17 maj 2023

  Mycket pedagogiskt om BI (biologisk intelligens). Egentligen vad alla bör veta om liv. Betydligt mer intressant än det som kallas AI som kanske borde kallas maskin intelligens.

 2. Som wikipedia
  Hanna, 30 juli 2022

  En toppforskare med intressant livsöde (genetiker som upptäcker att hans föräldrar är hans morföräldrar) blir ombedd att skriva en bok om sitt fascinerande forskningsämne. Så får jag intrycker är upprinnelse till denna bok. För den är jättetråkig. Han försöker vara pedagogisk utan att vara det. Han tar till pedagogiska grepp "när jag var pojke och tittade på växter" börjar flera kapitel, ett "grepp" jag får intryck någon redaktör har tipsat honom om, kommer inte inifrån. Ingen personlig präge... Läs hela recensionen

 3. Intressant och borde läsas av alla!
  Bokmalen Sigrid, 10 februari 2022

  Mycket pedagogiskt beskriver Paul Nurse livets komplicerade väv. Visst blir det ibland svårt för en lekman att följa med i biokemins underbara värld men det lönar sig med en ansträngning. Det roligaste och lärorikaste jag läst på mycket länge.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Paul Nurse