Tänk om ... 2 : nya vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2022-09-13
Förlag
Volante
Översättare
Noomi Hebert
Originaltitel
What if? 2
Dimensioner
230 x 165 x 29 mm
Vikt
754 g
SAB
U,P
ISBN
9789179650575

Tänk om ... 2 : nya vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor

Inbunden,  Svenska, 2022-09-13
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författaren som toppat New York Times bästsäljarlista med böckerna Tänk om och Gör så här levererar nu sina allra bästa svar på de konstigaste frågorna du aldrig tänkt på att ställa.

Miljoner människor över hela världen läste och älskade Tänk om , och de har fler frågor som faktiskt är ännu konstigare. Tack och lov är xkcd-skaparen Randall Munroe tillbaka för att reda ut saker och ting. Funderar du på att glida nerför en stång från månen till jorden? Det svåraste är att sätta landningen. Hoppas du kunna kyla ner atmosfären genom att få alla att öppna sina frysar samtidigt? Då är det nog dags för en kort introduktion till termodynamikens underbara värld. Vill du veta vad som skulle hända om du höll dig fast i rotorbladet på en helikopter, byggde en skyskrapa med en miljard våningar, gjorde en lavalampa av lava eller hoppade ner i en gejser just när den får ett utbrott? Okej, om du envisas så ...

Innan du ger dig ut på en kosmisk roadtripp, utfodrar dinosaurier i New York med stadens invånare eller proppar varenda helgedom på hela klotet full med bananer, bör du konsultera den här praktiska guiden för ytterst opraktiska idéer. Oavsett hur absurt det kan börja (eller sluta), bjuder Randall på de senaste forskningsrönen om allt från hur de fysiska lagarna kommer överens med en gungställning till design av flygplanskatapulter, för att klart och koncist svara på läsarnas frågor. Som bonus lär du dig en hel massa när du undersöker hur den vanliga världen fungerar under mycket ovanliga, för att inte säga extrema, omständigheter.

Fylld med galen vetenskap, gränslös nyfikenhet och Randalls karaktäristiska streckgubbar kommer Tänk om 2 lika säkert som naturlagarna att blixtsnabbt bli en klassiker som älskas av nyfikna läsare i alla åldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tänk om ... 2 : nya vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor
  2. +
  3. Tänk om ... : seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänk om ... : seriösa vetenskapliga svar på abs... av Randall Munroe (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Randall Munroe