Yogahjärnan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2022-01-10
Förlag
Volante
Medarbetare
Hedin, Hannah (foto)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Rai,Do
ISBN
9789179651084

Yogahjärnan

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-01-10
239
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"en mycket läsvärd och tankeväckande bok om välmående." BTJ

Yogans positiva koppling till psykologiska effekter som minskad stress och ökat välmående, bättre hälsa och stärkta relationer får nu äntligen sin konkreta och vetenskapliga förklaring.

I Yogahjärnan visar psykologen och forskaren Christina Andersson och yogainstruktören Sara Granström Powiecki yogans viktiga, välgörande sidor. Genom att kombinera yogatraditionens grundläggande visdomar med den senaste forskningen inom psykologi och compassionfokuserad terapi (CFT), visar författarna varför yogan är en sådan effektiv väg till hållbar personlig utveckling. Yogahjärnan lyfter fram betydelsen av kroppens trygghetssystem, som ger oss lugn, närvaro och känsla av kontakt med oss själva och andra. Den fokuserar inte minst på självöverskridande känslor som tacksamhet och förundran, känslor som kan visa sig vara både nyckeln till att lösa en hel del av den psykiska ohälsa vi ser i dagens samhälle och en väg till återhämtning och lycka.

Bokens teoretiska grund kompletteras med de bästa övningarna i illustrerade program som hjälper dig att nå ett mer harmoniskt liv ett liv som innefattar att ta hand om dig själv, för andras skull:

Disciplinen att ta hand om sig själv, från både det psykologiska och det yogiska perspektivet, handlar om att i förlängningen ta hand om andra. Att praktiken i sig, med alla dess tekniker och redskap, till syvende och sist är på plats så att vi kan arbeta med att optimera vår potential och på så vis bli en positiv kraft i samhället. Arbetet i det lilla, för en effekt i det stora.

För många börjar intresset för yoga som ett sätt att ta hand om sin hälsa. Initialt ofta den fysiska hälsan. Men många upptäcker genom träningen hur även den mentala hälsan drar nytta av de olika övningarna, och hur det i sin tur spiller över på hur vi agerar i världen. Gentemot våra nära och kära. Gentemot främlingar. I slutänden är detta bra att komma ihåg. Att ta hand om sig själv blir en kraft att ta hand om andra.

Bokens förord är skrivet av professor Paul Gilbert, grundare av compassionfokuserad terapi: Yogahjärnan är en kunnig, lättförståelig guide till spännande nya upptäckter kring hur användandet av kroppen kan hjälpa sinnet att främja vishet och compassion. Den kommer att vara till stor nytta för alla som är intresserade av ett holistiskt förhållningssätt till sin koncentrations- och compassionpraktik.

Andra ord om boken:

Nu mer än någonsin behöver vi en guide till hur vi kan uppnå ökad närvaro i kombination med compassion i vår vardag. Yogahjärnan lyfter fram detta och erbjuder en process för att nå förståelse för hur uråldriga yogapraktiker är relevanta för ett balanserat liv i dagens värld. Den belyser den sanna glädjen, djupet och fördelarna som finns tillgängliga via yoga genom att använda unika nya insikter inom psykologi och filosofi, för att på så sätt förstärka förståelsen och kärleken i våra relationer med andra. Vi rekommenderar alla som praktiserar yoga och alla som är intresserade av att leva ett helt och balanserat liv att läsa boken. Richard Freeman och Mary Taylor, författare till When love comes to light och The art of vinyasa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Yogahjärnan
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna