Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds (inbunden) Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2021-12-02
Förlag
Volante
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Vna
ISBN
9789179651121
Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds (inbunden)

Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds

(53 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-12-02
79 229 Du sparar 150 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bli lycklig, bli radikalt lagom.

Du har förstås hört hur viktigt det är att träna varje dag. Du har också hört att du kan springa från din ångest liksom att träning är en gratis och biverkningsfri medicin. Om du vill hålla dig riktigt frisk ska du dessutom äta rikliga mängder vitaminer, fibrer och frukt.

Det här är vedertagna sanningar som gör sig påminda i form gnagande stress så fort vi tar en fika eller väljer bussen över cykeln.

På jobbet möts vi av en maratonlöpande vd, kollegor som tävlar om vem som bäst förhåller sig till den senaste extremdieten och en HR-avdelning som inte bara har infört obligatoriska yogapass, utan också tvingar i väg dig på föreläsningar med hälsogurus vars främsta expertis tycks vara att ge dig dåligt samvete för din livsstil.

Det finns bara ett problem de gamla sanningarna är inga sanningar och många av hälsoprofeterna har fel. Faktum är att många av hälsoråden vi matas med har motbevisats av vetenskapen. Inte nog med det, somliga av våra vanligaste hälsotrender kan vara rent skadliga för din hälsa.

Hur kommer det sig då att så många osanningar har överlevt tidens tand? Hur hamnade hälsotrenderna så snett och vad är egentligen den bästa metoden om du vill leva ett hälsosamt liv?

Det och mycket mer får du få lära dig i boken Radikalt lagom där professor Fredrik Nyström synar våra mest vedertagna hälsosanningar med hjälp av humor, värme och de senaste forskningsresultaten.

Du kommer snart förstå att vägen till ett hälsosammare liv handlar om att leva gott, snarare än att banta och träna sig till döds. Allting handlar slutligen om det svenskaste vi har att vara lagom.

Det handlar om att leva ett balanserat liv med lagom mycket mat, lagom mycket träning och lagom mycket vin.

Låter det radikalt? Kanske, men det är vår märkliga samtid som lurat oss att det goda livet inte skulle vara förenligt med god hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds
 2. +
 3. Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds

De som köpt den här boken har ofta också köpt Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt... av Fredrik Nyström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och rolig
  Bokmalen, 19 januari 2024

  Läs boken med ett kritiskt öga. Allt kanske inte stämmer men det är intressant med någon som vågar utmana de normer vi omger oss med kring hur man ska äta, träna och leva. Kändes frigörande, även om jag inte håller med om allt i boken.

 2. Radikalt lagom
  Mona Olsson, 10 maj 2023

  Boken gav mig många nya insikter och inspiration för att ta itu med viktminskning på ett lagom sätt, dvs anpassat efter mina förutsättningar. Men visst tänkte jag ibland "törs jag över huvud taget röra mig?" när jag läste boken! Professor Fredrik Nyström presenterar faktaunderbyggd forskning på ett begripligt sätt. Hans bok är befriad från pekpinnar, utan beskriver med mycket värme och humor varför det är så viktigt för diabetiker och övriga att ta sin hälsa på allvar. Den klart roligaste och viktigaste bok jag läst i ämnet!

 3. Mycket bra bok
  Joie de vivre, 26 mars 2023

  Har läst den med stort nöje. Är själv född 1961 och tränat mycket i mina dagar. Golf, tennis, squash och så löpträning. Det sistnämnda tycker jag själv stärkte mitt psyke och gav mig uthållighet mer än de andra sporterna.

  Jag har alltid känt en stress när jag inte tränat tillräckligt mycket eller hoppat över löppassen på helgerna, men nu har jag lärt mig annat. Nu kan jag slappna av, träna det jag tycker är roligt eller bara gå fram och tillbaka till jobbet vilket leder till en 8000... Läs hela recensionen

 4. Rolig och mycket intressant läsning. Rekommenderas
  Henrik Wigilius, 9 december 2022

  Efter att ha läst boken brukar jag ta upp flera av bokens poänger med bekanta och kollegor och märker att många blir nyfikna. Det överdrivna tränandet har jag tagit till mig och är nu mycket mer positiv till kortare löprundor. "Vasaloppsstudien" är mycket intressant och även en "morgonlöpningsstudie" med unga studenter gav överraskande resultat. Har själv länge varit skeptisk till hård intervallträning för vanliga motionärer och tyckt att det verkar konstigt att det skulle vara nyttigt att maxbelasta sig. Boken rekommenderas varmt!

 5. Intressant bok

  En mycket intressant bok. Fredrik berättat en hel del om olika tester. Det verkar inte vara så nyttigt med all träning som folk utsätter sig för. Många är vi som fått höra att ni måste träna mycket mera. Läser man Fredriks bok så han man gjort rätt vilket känns bra.

 6. Läs och må bra!
  Hanna Ess, 8 mars 2022

  Jag har stressat och mått dåligt.
  Nu ska jag njuta i resten av mitt liv.
  Gör dig själv en tjänst och läs den.

 7. Slår hål på myter
  Bengt, 8 mars 2022

  Intressant och lättläst framställning som går på tvärs mot hälsoindustrins intressen. Vetenskapliga studier inte sällan av låg kvalitet avslöjas här. En aspekt som jag saknar är motionens betydelse för att hindra utveckling av hjärnsjukdomar som demens m. fl.

 8. Intressant, men lite seg mot slutet
  PeO, 15 februari 2022

  Jag tycker det räcker att läsa första halvan av boken plus tre sidor sammanfattning på slutet. Andra halvan av boken innehåller mer detaljerade vetenskapliga redovisningar som blir lite plottriga.

 9. This is the way ...
  Stefan Bergström, 3 februari 2022

  ... som han sa den gode Mando. Det kan ändå vara värt att springa en runda för att ta en öl eller två.

 10. Bra evidensbaserade råd om mat och motion
  Rudolf Sillén, 11 januari 2022

  Professor Nyström beskriver på ett lättläst och personligt sätt hur olika myter och föreställningar om mat och motion får ge vika för evidensbaserade generella råd med "lagom" som förtecken! Den utmärkta referenslistan förstärker trovärdigheten och ger möjlighet till fördjupningar. Boken är indelad i separata kapitel som man kan läsa lite då och då och "hoppa" emellan.

 11. Lättläst med humor mellan raderna
  Birgitta S, 21 december 2021

  Mycket bra info om flera forskningsstudier. Enkelt att följa författarens resonemang. Fick bekräftan på egna liknande tankebanor. Bra resumén i slutet. Rekommenderar boken!!!

 12. LagomBoken

  Jag tycker denna bok är tankeväckande. Den hjälper mot alla Måsten, jag gillar dom 10 punkterna som finns i slutet av boken som påminner om att ta det lugnt.

 13. Toppen läsning!
  Caroline H., 20 december 2021

  Väldigt bra skrivna, välgrundade punkter om ett synnerligen aktuellt ämne som påverkar vår hälsa. En bok alla skulle ha nytta av att läsa.

 14. Mycket intressant och läsvärd bok!
  Sven-Olof Svensson, 20 december 2021

  Med stort intresse läste jag ut boken på 2 dagar. En bok som passar mig utmärkt och kullkastar många råd från våra myndigheter. Man måste inte undvika fett och det är nyttigt med lagom mycket alkohol. Och överdriven motion är skadligt! Fredrik Nyström kan sin sak. Boken rekommenderas varmt.

 15. Mina synpunkter
  Annika Larsson , 20 december 2021

  Mycket intressant, tidvis skrämmande. Att gömma undan eller förtiga resultat för att det inte passar in på egen teori. Man borde förvånas men jag är inte förvånad tyvärr.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Fredrik Nyström

 • Radikalt lagom

  Fredrik Nyström

  Bli lycklig, bli radikalt lagom. Du har förstås hört hur viktigt det är att träna varje dag. Du har också hört att du kan springa från din ångest liksom att träning är en gratis och biverkningsfri medicin. Om du vill hålla dig riktigt frisk ska du...