Under en vit himmel : ett reportage om framtidens natur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2021-09-01
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Bitte Wallin
Originaltitel
Under a white sky : the nature of the future
Dimensioner
221 x 148 x 22 mm
Vikt
502 g
SAB
Uh
ISBN
9789179651442

Under en vit himmel : ett reportage om framtidens natur

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-09-01
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bibelns ord om att människan skulle lägga jorden under sig och härska över havets fiskar och himlens fåglar och över alla djur som myllrar på jorden har blivit uppfyllda med råge. Människans avtryck på planeten är så påtagliga att vi talar om en ny geologisk tidsålder: antropocen. Ställda inför detta faktum måste vi nu fråga oss: Kan vi förändra naturen ännu mer för att nu rädda den från oss?

Elizabeth Kolbert, Pulitzerprisbelönad författare till Det sjätte utdöendet, ger sig ut på en undersökning av den nya värld vi är i färd att skapa. På sin väg möter hon forskare som försöker rädda världens ovanligast fisk, som lever i ett enda litet vattendrag mitt ute i Mojaveöknen; ingenjörer som omvandlar koldioxidutsläpp till sten på Island; australiska marinbiologer som försöker utveckla en superkorall som kan överleva på en varmare planet; och fysiker som skissar på en plan att skjuta upp mikroskopiska diamanter i stratosfären för att kyla ner jorden. Den mänskliga civilisationen kan betraktas som ett tiotusenårigt trots mot hela naturen.

I Det sjätte utdöendet utforskade Elizabeth Kolbert hur vår förmåga att förstöra har omformat hela naturen. Nu undersöker hon hur den sorts mänskliga ingrepp som hittills förstört vår planet ser ut att vara det som kan rädda den. Elizabeth Kolbert berättar på en gång inspirerande och skrämmande och i sin mörkt humoristiska stil om de väldiga utmaningar vi står inför för att rädda planeten vi bor på. Och hur vi snart kanske lever under en vit himmel av diamanter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Under en vit himmel : ett reportage om framtidens natur
 2. +
 3. Det sjätte utdöendet : om arternas död i människans tidsålder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sjätte utdöendet : om arternas död i männis... av Elizabeth Kolbert (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Under en vit himmel : ett reportage om framtidens natur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Miljöförändringarna, människans påverkan.
  Gabriel.C, 20 februari 2023

  Som hennes förgående bok sjätte utdöendet kan man säga detta är en fortsättning på berättelsen om världens djur hur de påverkas av oss och våra förändringar i miljön och hur de har anpassat sig efter klimatförändringarna.
  Tycker boken var mycket bra och hade väldigt bra faktalitteratur.

  La upp mindre "kom ihåg" lappar längs med läsandet som jag kommer återvända till för läsa om. Finns mindre partier som jag gärna hoppar över. Rekommenderar detta om ni läst eller inte läst hennes förgående bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Kolbert