Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2021-05-18
Förlag
Volante
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
246 g
SAB
Mzd
ISBN
9789179651596

Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2021-05-18
64
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Vålnadernas historia tar Augustprisbelönade Magnus Västerbro sig an den västerländska spöktron och en av de största frågorna genom tiderna: har människan en odödlig själ? Resultatet är en bred historisk berättelse om tro och tvivel, över flera årtusenden. Vi möter de stora tänkarna och de ännu större personligheterna. Vi möter de sörjande, de skräckslagna, de skeptiska och de rena skojarna. Med värme och humor utmanar Västerbro våra föreställningar om hur människorna tänkte förr. De länge sedan döda har sällan framstått som mer levande. För den här boken handlar också om kärlek och den ofattbaraste av tankar, att våra nära och kära en dag ska vara borta för alltid. Det här är en bok för både dem som älskar spökhistorier och för dem som på ett underhållande sätt vill få nya synvinklar och ompröva sin syn på historien och den västerländska kulturens framväxt.

"Denna alternativa bibel eller historiebok borde påtvingas alla Sveriges gymnasieelever [ ] Magnus Västerbro har uppenbarligen en enastående kapacitet Inget mänskligt eller omänskligt tycks ju vara Västerbro främmande" Nina Lekander i Expressen.

"Magnus Västerbro är en idealisk vägvisare i underjorden" Fredrik Sjöberg i Svenska Dagbladet.

"Innan jag läste den här originella boken hade jag ingen tanke på att vidskeplighet har en existentiell dimension" Ulrika Kärnborg i Expressen.

"I sin odyssé genom historiens andevärld och den ackompanjerande skepticismen skalar sig Västerbro fram till den bultande värkande kärnan i spöktron : Den förtvivlade människans svårighet att acceptera förlusten av sina älskade. Så blir boken en viktig påminnelse om att kärlek, sorg, smärta och rädsla är starka krafter som lätt kan sätta det rationella tänkandet ur spel och lätt kan utnyttjas" Cecilia Djurberg i Aftonbladet.

"En fantastisk vandring genom historien Joel Halldorf i Läsarpodden. Imponerande diger" Gabriella Håkansson, Sydsvenskan.

"En intellektuell odyssé välskriven, lärd och underhållande" Dagens Nyheter om Vålnadernas historia.

"En innehållsrik och gedigen berättelse inte en skeptikers överlägsna avfärdande" Lena Eskilsson, Västerbottens-kuriren

"Lysande berättelse om vålnadernas färgstarka historia, utan att någonsin förirra sig in i pseudovetenskapligt önsketänkande om deras faktiska existens. Historien är nog så spännande, dramatisk och fascinerande ändå. Otroligt läsvärd!" Christer Sturmark

"Det här är ett underhållande och spännande populärvetenskapligt verk av högsta klass om ett ämne som intresserat, fascinerat och skrämt människor i alla tider" Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen
  2. +
  3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 113 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Västerbro