Hindret är vägen : den klassiska konsten att vända motgångar till segrar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2021-09-20
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Niklas Darke
Originaltitel
The Obstacle is the Way
Dimensioner
180 x 110 x 14 mm
Vikt
128 g
SAB
Dokb
ISBN
9789179651756

Hindret är vägen : den klassiska konsten att vända motgångar till segrar

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-09-20
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


"en befriande konkret och användbar populärfilosofisk självhjälpsbok" Jan Gradvall, DI Weekend

"Den här boken om stoicismen har tagit NFL med storm." Sports Illustrated

"En bok att ha på nattduksbordet för alla framtida och nuvarande ledare i världen." Robert Greene (författare till The 48 laws of power och The art of seduction)

Den storsäljande filosofiboken som även gjort succé i sportvärlden. Ett klassiskt sätt att hantera motgångar och bakslag och komma ut på andra sidan som en vinnare.

Med hjälp av stoicismen, och dess tänkare som Marcus Aurelius och Seneca, så presenterar författaren Ryan Holiday de klassiska sätten att förhålla sig till missöden och svårigheter och att vända dem till fördelar och till och med vinster.

Hindret är vägen hjälper läsaren att byta mindset och är sprängfylld med historiska exempel och påminner en del om Alain de Bottons klassiska Filosofins tröst fast ännu mer handfast. Därför är det egentligen inte så konstigt att den redan har hunnit bli en kultklassiker internationellt. Bland kända fans tillhör bland andra Arnold Schwarzenegger och hip hop-ikonen LL Cool J. Men Ryan Holidays unika ton och framställning har också gjort Hindret är vägen till något av obligatorisk läsning i ett flertal stora lag som New England Patriots, Seattle Seahawks, Chicago Cubs och University of Texas manliga basketlag.

Ryan Holiday är tveklöst en av USA:s mest intressanta unga tänkare just nu och en oerhört populär föreläsare. Han har skrivit en lång rad böcker och nu presenteras han för en svensk publik genom den efterlängtade utgåvan av Hindret på vägen på svenska.

Intervju med Ryan Holiday om hur stoicismen kan hjälpa oss genom pandemin:

Vad kan vi få för hjälp av stoikerna under pandemin?
Som stoikerna sa, ödet är nyckfullt. Det bryr sig inte mycket om våra planer och absolut inte om stabilitet. Vi människor har ofta behövt uppleva sånt här, vi som lever i den här tiden har bara varit bortskämda. Marcus Aurelius skrev Självbetraktelser under den Antoniska pesten. Seneca såg Rom brinna ned. Historien är tuff och vi lever just nu i en tuff historisk tid. Som jag skriver i boken är det bästa vi kan göra att tuffa till oss i stället för att bara försöka hoppas på att allt ska gå vår väg.

Finns där något råd som du tycker är extra viktigt att ta till sig, för den vars affärsverksamhet går knakigt eller som förlorat sitt jobb?

Ge dig själv en minut stoikerna skulle aldrig påstå att det inte gör ont och att du inte får känna någonting. Men de skulle vänta tills du återfår fattningen och säga, Okej, vad ska du göra nu? Kom ihåg att vi inte kan kontrollera vad som hänt. Det enda vi kan göra är att kontrollera hur vi reagerar. Vi kan välja att använda tiden på ett produktivt sätt, vi kan välja att lära oss något och vi kan välja att bli bättre på grund av det som inträffat. Vad har du fått för reaktioner på boken under pandemin? Det har varit ödmjukande att se hur boken nått en stor läsekrets under de senaste åren. Att skriva en bok om antik filosofi är inte direkt någon given succé och det var oklart om över huvud taget någon skulle vara intresserad. Men det visade sig att stoikerna visste vad de pratade om och att den visheten fungerar minst lika bra idag. Jag tror att det är därför boken blivit så populär hos allt från idrottare till statsmän.

Hur har du använt stoicismen under isoleringen och nedstängningen i USA? För att citera Robert Greene lite fritt, så har jag försökt göra den här tiden till levande tid istället för dödtid. Givetvis skulle jag ha föredragit att vi i USA haft bättre ledare som tagit bättre beslut, men det är som det är. Jag vill få så mycket gjort som det går och tillbringa så mycket tid som möjligt med min familj. Jag försöker göra saker som får mig att känna mig levande, trot
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hindret är vägen : den klassiska konsten att vända motgångar till segrar
 2. +
 3. Deep Work : hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld - strategier för kontroll, mindre stress och digital minimalism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Deep Work : hur du finner fokus och djupjobbar ... av Cal Newport (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hindret är vägen : den klassiska konsten att vända motgångar till segrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Platt stoicism
  Karström, 22 februari 2024

  Fylld med generisk självhjälpsdravel. Ryan fyller tyvärr upp boken med mycket anekdoter och babbel. Läs aurelius eller seneca direkt istället. Dessa texter är förvånadsvärt lättåtkomligt.

 2. Mycket floskler
  Fredrik, 8 april 2022

  Varför den här boken är en storsäljare förstår jag faktiskt inte. Jag ser mest ett antal ganska platta "mot alla odds"-anekdoter blandat med alla tänkbara floskler i genren "kämpa på och ge aldrig upp". Det blir ganska repetitivt efter några kapitel, som trots olika rubriker alla tycks utmynna i ungefär samma råd.

  Oftast läser jag klart böcker även om de inte är sådär jättebra eftersom jag ändå vill få ett avslut, men med den här kände jag faktiskt inte något sådant behov utan lade bort den ungefär halvvägs in.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ryan Holiday