Ursprung : hur jorden formade oss (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-12-06
Förlag
Volante
Översättare
Pär Svensson
Originaltitel
Origins : How the Earth Made US
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
U
ISBN
9789179652005

Ursprung : hur jorden formade oss

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-12-06
69
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När vi talar om mänsklighetens historia handlar det alltid om stora ledare, folkvandringar och omvälvande krig. Men hur har själva jorden avgjort människans öde? Hur har planeten vi bor på skapat oss? Hur hänger Himalayas berg ihop med jordens bana och med de brittiska öarnas form? Lewis Dartnell tar oss miljarder år tillbaka i jordens utveckling för att berätta historien om vårt verkliga ursprung.

Som art har vi människor alltid formats av vår miljö. Det var geologiska krafter som drev oss ut ur Afrika; den bergiga terrängen bidrog till demokratins födelse i Grekland och röstresultaten i USA tecknar med kuslig precision gränserna för ett uråldrig hav som täckte den väldiga kontinenten. Människans historia har präglats av dessa krafter, från plattektonik och klimatförändringar till atmosfärens skiftningar och havens kraftiga strömmar.

Lewis Dartnell är professor på University of Westminster och forskar i astrobiologi. Han har tilldelats en rad priser för sitt populärvetenskapliga författarskap och är en återkommande skribent i tidningar som The Guardian, The Times och New Scientist. Han har även skrivit tv-manus för bland annat National Geographic och History Channel.

"Lewis Dartnell skriver allsidigt, encyklopediskt, och är förtjust i kul detaljer och förklaringsmodeller som gör att läsaren känner sig en bra bit klokare efteråt, vilket sannerligen inte gäller för alla populärvetenskapliga böcker som översätts från anglosaxiska världen. För de som inte närmare studerat geografi, geologi och miljöhistoria kan Ursprung hur jorden formade oss mycket väl bli en riktigt spännande läsupplevelse." Torgny Nordin, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ursprung : hur jorden formade oss
  2. +
  3. Livet som pågår här : samtal om klimatet och omställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här : samtal om klimatet och om... av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ursprung : hur jorden formade oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Faktaspäckad
    Marianne Klint, 20 mars 2022

    Boken har en otrolig bredd och samtidigt djupdykande i olika kunskapsområden. Tvärvetenskaplig. Ändå lättläst och blir aldrig torr. Rekommenderas absolut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lewis Dartnell