Naturlagen : om naturens rättigheter och människans möjligheter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2022-08-10
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
220 x 154 x 30 mm
Vikt
726 g
SAB
Uh
ISBN
9789179652029
Naturlagen : om naturens rättigheter och människans möjligheter (inbunden)

Naturlagen : om naturens rättigheter och människans möjligheter

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-10
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur skulle det se ut om naturen hade egna rättigheter? Om berg, hav, floder och skogar betraktades som rättssubjekt och skyddades av lagar, på liknande sätt som människan?

Naturlagen tar ett helt nytt grepp om klimatkrisen, miljöfrågan och vår planet. I boken argumenterar författarna Henrik Hallgren och Pella Thiel för varför naturen borde ha juridiska rättigheter, och visar hur denna idé vinner alltmer utrymme samtidigt som den radikalt utmanar etablerade föreställningar om hur världen ser ut, vilka vi människor är och vad utveckling innebär. Författarna tydliggör hur västerländsk rättsfilosofi genom århundraden betraktat naturen som en motståndare snarare än en medspelare, och hur våra lagar och domstolar skulle kunna arbeta för en rättvisare och mer hållbar värld om vi i stället betraktade planeten som en helhet.

Naturlagen behandlar den stundande ekologiska krisen som en existentiell kris som ger oss möjlighet att skapa en ny vision för mänsklighetens och civilisationens utveckling. Henrik Hallgren och Pella Thiel beskriver ett paradigmskifte, där naturens rättigheter fungerar som en bro mellan det samhällssystem vi har idag och en helt ny världsbild.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Naturlagen : om naturens rättigheter och människans möjligheter
 2. +
 3. Människa och miljö - med praktisk vägledning för projekt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människa och miljö - med praktisk vägledning fö... av Christel Persson, Helena Andersson, Claes Dahlqvist, Claes Dahlqvist, Claes Dahlqvist (häftad).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Naturlagen : om naturens rättigheter och människans möjligheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Höstens viktigaste bok?
  Annette D, biolog, Täby, 2 september 2022

  Jag kan varmt rekommendera denna bok till alla som någon gång har ställt sig frågan "hur hamnade vi här?" och "vart är vi på väg?" gällande vårt nuvarande förhållningssätt till vår omgivande natur som vi alla är en integrerad del av.
  Författarna inbjuder till en resa i tid och rum. Vi bjuds på en exposé över hur vår världsbild har ändrats under århundradena. Speciellt fokus läggs, som bokens titel antyder, på lagstiftningen i olika delar av världen. Men, denna bok är så mycket mer än en f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna