Fundamentalt : tio nycklar till verkligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2022-05-24
Förlag
Volante
Översättare
Helena Granström
Originaltitel
Fundamentals : Ten keys to reality
Dimensioner
221 x 146 x 22 mm
Vikt
536 g
SAB
Ucc
ISBN
9789179652173
Fundamentalt : tio nycklar till verkligheten (inbunden)

Fundamentalt : tio nycklar till verkligheten

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-05-24
203
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Nobelpristagaren Frank Wilczeks hyllning till vetenskapens uppfinningsrikedom och människans geni är berättelsen om allt vi vet och allt vi står inför att lära oss om vår verklighet. Det är briljant, klarsynt och tillgänglig populärvetenskap när den är som bäst. Och den kommer att göra din värld så mycket större.

Fysikpristagaren Frank Wilczek tar läsaren med på en enkel men samtidigt djuplodande undersökning av verkligheten med utgångspunkt i de revolutionerande upptäckter som den moderna vetenskapen gjort genom historien. Med smittande glädje och passion för fysiken guidar han oss genom de grundläggande idéer som formar vår förståelse av vad världen är och hur den fungerar. Sida för sida öppnar sig vår verklighet på ett helt nytt sätt för läsaren och framstår i Wilczeks nästan poetiska språk större, rikare och märkvärdigare än den någonsin varit.

Genom att kombinera de mest grundläggande frågorna med vetenskapliga fakta och fascinerande spekulationer undersöker Frank Wilczek idéerna som formar hela vår kunskap om universum: tid, rymd, materia, energi, komplexitet och komplementaritet. Lustfyllt tar han oss med genom vetenskapshistorien och berättar om hur nytänkande vetenskapspersoner som Galileo, Kepler och Newton steg för steg flyttade fram gränsen för vad vi vet, och hur de gjorde det. Hans berättelse leder oss ända fram till dagens vetenskapliga horisont och spanar nyfiket bortom den för att visa några av de nya genombrott som snart kan komma.

Sagt om boken:

En vacker och inbjudande sammanfattning av vår fysiska verklighets grundläggande fakta. Steven Pinker, forskare och författare

I sin medryckande och lättfattliga bok visar Frank Wilczek hur den moderna vetenskapens väldiga byggnad konstruerades av några få grundläggande byggstenar, men att den aldrig skulle ha bivit så imponerande stor utan ett alldeles speciellt sätt att tänka om vetenskapliga belägg och hur de kan användas för att förstå världen omkring oss. Alla som är intresserade av grunderna till dagens avancerade vetenskap kommer att njuta av denna bok. Venki Ramakrishnan, kemipristagare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fundamentalt : tio nycklar till verkligheten
  2. +
  3. Vad är liv? : biologins hemligheter i fem kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad är liv? : biologins hemligheter i fem kapitel av Paul Nurse (pocket).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frank Wilczek