Momentum : vad krig, klimatkris och virus förändrar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2022-08-22
Förlag
Volante
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
131 g
SAB
Oab
ISBN
9789179652272

Momentum : vad krig, klimatkris och virus förändrar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-08-22
69
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När Ukrainakriget avlöser coronapandemin och med alarmerande klimatförändringar är det mer än tydligt att världen verkligen inte är sig lik. Momentum riktar sig till alla som vill förstå hur dessa tre kriser pandemin, klimatet och kriget för alltid håller på att förändra såväl våra samhällen och företag som oss själva. Vi befinner oss just nu mitt uppe i ett historiskt ögonblick där medborgarna, medarbetarna och kapitalet tillsammans förväntar sig något helt nytt med genomgripande konsekvenser för hela världen.

Borta är plötsligt den förbehållslösa tron på globalisering och stordrift. Istället ser vi hur det lokala växer på alla områden och hur globaliseringen ersätts av så kallade oligoner: regionala enheter med egna etiska system, handelsområden, arméer och internet. Klimatförändringarna kräver att vi på en enda generation rättar till problem som sju generationers industrialisering försatt oss i. Men tvärtemot tron att tillväxten därmed är hotad visar författarna övertygande hur klimatomställningen ser ut att bli den starkaste, mest omvälvande drivkraften för just tillväxt.

Företagen behöver nu göra ett omtag på sina affärsstrategier för att vara fortsatt framgångsrika och attrahera talanger. Lönsamhet uppnås framöver genom hållbarhet närmast noll i utsläpp vinner. Arbetsliv och ledarskap förändras i grunden ledarskapet blir berättande och gig-ekonomins logik tränger in i samhällets alla strukturer.

Momentum är Kjell A. Nordströms och Per Schlingmanns uppföljare till de uppmärksammade böckerna Urban Express och Corona Express. Här beskriver de vilka de nya framgångsfaktorerna är och presenterar en modell för hur du kan ta vara på möjligheterna och utveckla ditt ledarskap i omställningen vi är mitt uppe i. Inte minst visar de hur dessa stora, simultana händelser håller på att skapa helt nya ramverk för världen så som vi hittills har känt den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Momentum : vad krig, klimatkris och virus förändrar
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna