Det första vittnet : mannen som flydde från Auschwitz (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2023-05-19
Förlag
Volante
Översättare
Johan Nilsson
Originaltitel
The Escape Artist
Dimensioner
26 x 213 x 142 mm
Vikt
735 g
SAB
Koafh,Lz Vrba, Rudolf
ISBN
9789179652807

Det första vittnet : mannen som flydde från Auschwitz

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-19
245
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mörket är omätbart i lysande bok om mannen som flydde från Auschwitz Dagens Nyheter

En lysande och hjärtskärande bok med universella och aktuella lärdomar om styrkan i information och desinformation. Är det möjligt att stoppa massmord genom att berätta sanningen? Yuval Noah Harari, författare till Sapiens och Homo Deus

I april 1944 planerar tonåringen Rudolf Vrba en vågad och aldrig tidigare skådad flykt från Auschwitz. Efter att ha gömt sig i en hög med timmerplank i tre dagar medan 3 000 SS-män och deras hundar sökte efter honom skulle Vrba och hans medflykting Fred Wetzler så småningom korsa det nazistiska och ockuperade Polen till fots, som medellösa flyktningar. Deras uppdrag: att berätta sanningen om den slutgiltiga lösningen för världen.

Vrba skulle från minnet producera en hisnande rapport som avslöjade Auschwitz verkliga natur och omfattning en rapport som skulle hitta vägen till Roosevelt, Churchill och påven och så småningom rädda över 200 000 judiska liv. Men Vrba slutade aldrig tro på att det kunde ha varit så många fler. Mannen som flydde från Auschwitz är den extraordinära historien om en man som skulle komma att försöka fly igen och igen: först från Auschwitz, sedan från sitt förflutna, till och med från sitt eget namn. Genom att berätta sin historia säkerställer journalisten och den hyllade författaren Jonathan Freedland att Rudolf Vrbas heroiska uppdrag också kommer att undgå glömska.

Gripande Guardian

Magnifik Philip Pullman

Utmärkt Sunday Times

En omedelbart klassiker Antony Beevor

Imponerande Simon Sebag Montefiore
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det första vittnet : mannen som flydde från Auschwitz
 2. +
 3. Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det första vittnet : mannen som flydde från Auschwitz. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det första vittnet
  ANN LAGERSTRÖM, 20 november 2023

  Jonathan Freedlands bok "Det första vittnet" borde ingå i undervisningen av alla högstadie- elever. Samt läsas av alla som vill lära sig något om mänskligt beteende.
  Boken handlar om slovaken Rudolf Vrba som från början hette Walter Rosenberg. Han föddes i Topolčany i västra Slovakien men flyttar tidigt till sina morföräldrar i Nitra. De är ortodoxa judar och Walter får en strängt religiös fostran. Men efter att hans mormor råkat ut för en olycka bestämdes det att han skulle flytta ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonathan Freedland