Skymning i Amerika (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2023-06-19
Förlag
Volante
ISBN
9789179652937
Skymning i Amerika (e-bok)

Skymning i Amerika E-bok

berättelser om ett annat USA

E-bok,  Svenska, 2023-06-19
221
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
 

Attackerna på demokratin dominerar nyhetsflödet från USA. Men bortom Donald Trump och stormningen av kongressen i januari 2021 finns en parallell berättelse och den förklarar varför den konservativa rörelsen trots allt blivit så framgångsrik.

Det handlar om brottsstatistik, social misär och en liberal politik som misslyckats på väsentliga områden. Det handlar om nyhetsmedier och techbolag som väljer bort politiskt känsligt innehåll. Det handlar om hur radikal vänsterideologi, långt ifrån den breda medelklassens värderingar, rivit isär Demokraterna och blivit norm på många av elitens institutioner.

Det handlar om krossade amerikanska drömmar.

Malin Ekman är hyllad USA-korrespondent för Svenska Dagbladet. I Skymning i Amerika reser hon genom landet och fäster blicken på det som annars sällan ryms i rapporteringen. Aktivister som ockuperar stadsdelar i Seattle. Karteller som utnyttjar människor som drömmer om ett liv på den amerikanska sidan gränsen. Privatskolor på Manhattan där överklassens barn delas upp efter hudfärg i antirasismens namn.

Fram träder en annan berättelse om USA.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Ekman

  • Allt jag finner i er ska jag finna i mig

    Malin Ekman

    "Det går en röd tråd genom mormor, mamma och mig och den går inte att klippa av. Allt är redan bestämt. Insikten sitter i kroppen: i benen, bröstet, blodet." Mamma säger att man kan dö när som helst, så det gäller att ta vara på livet, d...