Rädda dig själv (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2023-10-23
Förlag
Volante
ISBN
9789179653125

Rädda dig själv E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-10-23
209
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det gör ont att minnas, många känner skam och vittnesmålen är få. Men nu berättar Fadumo om sin osannolika kamp för överlevnad på flykt undan islamisterna.

Trettonåriga Fadumo lever ett fritt liv med sin progressiva mamma i Mogadishu. Men så en dag tvingas hon ensam fly från staden, sin familj och allt hon dittills känt till. En okänd man med kopplingar till islamiströrelsen al-Shabaab har bestämt sig för att hon ska giftas bort och när hon kaxigt vägrar, kommer beväpnade män för att hämta henne i skolan. Hon flyr, kastar sig ut genom skolans fönster och rakt in i en lastbil som råkat stanna till på gatan utanför. Med en blödande skottskada i benet kurar hon ihop sig i lastutrymmet utan en aning om vart hon är på väg.

De följande sju månaderna ska hon tvingas utstå det mest otänkbara.

Hon säljs till smugglare och människohandlare och spärras in med hundratals andra i ett magasin utan fönster. En natt utan slut, där kvinnorna våldtas och både män och kvinnor misshandlas. Där dygnets enda måltid är lite ris och en bit sockrat bröd. Hon säger inte ett ord till någon, månad efter månad sitter hon ihopkrupen, inkapslad i sig själv. Om och om igen upprepar hon samma fras: Jag ska överleva.

Hösten 2014 sätts hon på en gummibåt med sikte på Europa. Snart förliser den rangliga båten mitt ute på Medelhavet. Flera av hennes medpassagerare drunknar i de salta vågorna. Själv vaknar hon på ett sjukhus i Italien, utan att veta vilket land hon befinner sig i.

En månad senare kliver hon av tåget på Malmö C.

Nu är hon redo att berätta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Jag, Nattid

    Nathalie Danielsson, Hanna Welin

    Det här är historien om mitt liv som ni aldrig har hört den förut. Berättelsen om hur jag blev jag, Nattid. Jag berättar om utanförskapet och mobbningen i skolam som var nära att knäcka mig, om hur det känns att alltid vara liten och osynlig. Allt...

  • App, app, app : Handbok för dig med barn som älskar sociala medier

    Rickard Nordström, Hanna Welin

    Sociala medier är i dag något självklart för våra barn och ungdomar. Det är så de kommunicerar, skaffar vänner och har kul. Istället för att ständigt tjata om att de borde springa ut och spela fotboll eller hoppa hopprep, behöver vi bli delaktiga ...