Det perfekta andetaget : den nya vetenskapen om en förlorad konst (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2023-05-30
Förlag
Volante
Översättare
Linda Skugge
Originaltitel
Breath : the new science of a lost art
Dimensioner
198 x 127 x 24 mm
Vikt
308 g
SAB
Vna
ISBN
9789179653187

Det perfekta andetaget : den nya vetenskapen om en förlorad konst

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-05-30
139
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Andningsboken som toppat både The New York Times och Der Spiegels bästsäljarlistor äntligen på svenska!

Vem hade trott att något så simpelt som vår andning kan vara så revolutionerande för vår hälsa, vare sig vi talar om snarkning, allergier eller immunförsvar? Det här är en fascinerande bok, fylld av insikter som får oss att tappa andan. Rangan Chaterjee, brittisk läkare, författare och tv-profil

Det finns faktiskt inget mer avgörande för vår hälsa än de 25 000 andetag vi hinner med på ett dygn. Trots det har människosläktet förlorat sin förmåga att andas så som vi är skapta för att andas, med digra hälsokonsekvenser som följd.

Följ med den rinnsnuvige journalisten James Nestor på en resa runt jorden för att söka svaret på vad som gick snett med vår andningsförmåga och inte minst vad vi kan göra åt den. Svaren finns emellertid inte i de pulmonologiska labben, utan i leriga gravkammare, hemliga sovjetiska anläggningar, amerikanska skolkörer och på São Paulos smoggiga gator.

I sin jakt möter James Nestor män och kvinnor som förenas i att de har utforskat uråldriga läror och andningstekniker som Pranayama, Sudarshan Kriya och Tummo. Han teamar upp sig med pulmonauter från världens alla hörn däribland den excentriske andningsexperten Anders Olsson från Sverige för att testa teknikerna vetenskapligt.

Tillsammans visar pulmonauterna att bara små justeringar av in- och utandningen kan kickstarta vår fysiska prestationsförmåga, föryngra våra inre organ, minska förekomsten av snarkande, allergier, astma och autoimmuna sjukdomar. Inget av det här borde vara möjligt, ändå är det precis just det.

Genom att förena antik medicinsk kunskap med de senaste forskningsresultaten inom allt från pulmonologi till psykologi, biokemi och fysiologi, ställer den globala bästsäljaren Det perfekta andetaget allt vi trodde oss veta om andning på ända.

En sak är säker du kommer aldrig att andas på samma sätt igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det perfekta andetaget : den nya vetenskapen om en förlorad konst
  2. +
  3. Lymfan, levern & livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lymfan, levern & livet av Anna Hallén Buitenhuis, Lise Benberg (häftad).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det perfekta andetaget : den nya vetenskapen om en förlorad konst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lärorik och övertygande

    Lärorik och övertygande. Dessutom lätt att ta till sig och skriven på ett språk som gör att all fakta bli tillgänglig utan att någonsin bli tråkig. Det här kommer att bli ett uppslagsverk och jag kommer absolut att träna mig på att bli medveten om min andning

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av James Nestor