Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2023-10-18
Förlag
Volante
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
92 g
SAB
Ucceb
ISBN
9789179653262
Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss (pocket)

Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss

Pocket,  Svenska, 2023-10-18
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Våra kroppar är uppbyggda av biljoner mikroskopiska celler, och i cellernas innersta värld gäller kvantfysikens lagar. Kvantfysiken beskriver hur fåglarna hittar hem över tusentals kilometer och hur en ödla kan hänga upp och ner i taket. Kvantfysiken förklarar också fotosyntesen som är grunden för allt liv på jorden den process som ger en maskros kraften att spränga genom asfalten.

I kvantfysikens värld kan en partikel befinna sig på många ställen vid samma tidpunkt. Den kan förflytta sig genom att välja alla vägar mellan två punkter - samtidigt. Och information kan se ut att färdas över stora avstånd utan att det tar någon tid alls. I den mikroskopiska världen kan det se ut som att naturens lagbundenhet faller samman till osäkerhet och slump bara genom att man tittar på den. Men det är faktiskt inte sant den följer bara andra lagar: kvantfysikens skenbart paradoxala vägar i atomernas och molekylernas värld.

Kvantfysiken är också nyckeln till att förstå den genetik och biokemi som till slut förklarar hur vår kropp och vårt medvetande fungerar och kan påverkas. Kunskapen om kvantfysikens betydelse för medicin och biologi kan göra det möjligt att diagnosticera och behandla sjukdomar på nya sätt, och kanske i framtiden besvara de verkligt svåra frågorna hur uppstod och utvecklades livet på jorden?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss
  2. +
  3. Om tidens uppkomst : Stephen Hawkings slutgiltiga teori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tidens uppkomst : Stephen Hawkings slutgilti... av Thomas Hertog (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »