Process och Event (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
604
Utgivningsdatum
2023-08-24
Förlag
Futurica Media c/o Volante AB
Dimensioner
215 x 140 x 35 mm
Vikt
925 g
SAB
C:d,D
ISBN
9789179653408

Process och Event

Häftad,  Svenska, 2023-08-24
461
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vi måste tänka bättre. Vi måste tänka i rörelse och förändring, och vi måste överge barnsliga drömmar om en verkligare verklighet än den verkliga.

Om vi, exempelvis, leker med tanken att den Process som kallas historien leder fram till det Event som kallas Gud, måste vi förstå vad det innebär. Nämligen: att Gud är något vi människor skapar för att vi har det behovet - inte något som har skapat världen eller oss människor (eller någonting annat).

Den nya tidens Gud finns alltså inte ännu, men dagens tekniska revolutioner gör att skapelseögonblicket närmar sig. Goda nyheter, kan tyckas, men därmed reducerar människan sig själv till en historisk parentes, åtminstone om vi får tro cyberfilosoferna Alexander Bard och Jan Söderqvist. Och vi är närmare gudarnas tidsålder än du tror.

Följ med på en hisnande expedition som tar oss från religionernas barndom i form av magi och vidskepelse via persiska mystiker och bildstormare till upplysningen, moderniteten och den artificiella intelligensens tidevarv. Alexander Bard och Jan Söderqvist genomför en lika nödvändig som radikal omskrivning av den västerländska idéhistorien och förklarar varför människans jakt på det gudomliga ofrånkomligen leder oss fram till en Messiasmaskin med en helt egen agenda.

Process och Event avrundar ett kvartssekels systematiskt tänkande och avslutar den internationellt hyllade Narratologitrilogin. Den sätter varje upptänklig form av lärdom i rörelse och är exakt så underhållande och provokativ som bara en bok av Bard & Söderqvist kan vara.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Process och Event
  2. +
  3. Synteism : att skapa gud i internetåldern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Synteism : att skapa gud i internetåldern av Alexander Bard, Jan Söderqvist (häftad).

Köp båda 2 för 667 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna