De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan (pocket) NY
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2024-05-03
Förlag
Volante
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
182 g
SAB
K.23
ISBN
9789179653644

De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan

Pocket,  Svenska, 2024-05-03
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Hermanssons berättarglädje skapar ett driv i framställningen som gör boken svår att lägga ifrån sig. Det är alltså ett mycket lustfullt läsande som väntar en bred historieintresserad läsargrupp." - Bibliotekstjänst (BTJ), som ger De kom, de såg, de segrade betyget 5 av 5.

"Med sin rafflande skildring över antikens fältherrar visar Daniel Hermansson att han inte bara är en av Sveriges bästa historiepoddare, utan också en skicklig författare." - Bo Eriksson, författare och docent i historia vid Stockholms universitet.

OM BOKEN

Låt landets mest folkkära historiepoddare ta med dig på en resa till antikens blodiga slagfält.

Lär känna legendariska fältherrar som Alexander, Hannibal, Scipio och Caesar. Deras geni och galenskap. Storhet och grymhet. Mänsklighet och mystik. Tillsammans avgörande för att förstå samtiden, liksom människans förmåga att förföra och förgöra sin omgivning.

Lika mycket är boken ett brandtal för allt som går förlorat om vi inte bryr oss om antikens hårdvunna lärdomar. I en tid präglad av historielöshet och despoter som utmanar demokratin, har behovet av en andra renässans sällan varit större.

Allt serveras med den humor, passion och rykande inaktualitet som gjort Historiepodden till en självklar del av hundratusentals svenskars vardag.

Daniel Hermanssons debut är måsteläsning för alla som vill förälska sig i historien. Bladvändaren för alla som vill lära sig mer om de som kom, såg och segrade. Och de som fick betala priset på vägen mot den absoluta makten.

OM FÖRFATTAREN

Daniel Hermansson (f. 1981) är den tidigare gymnasieläraren som blivit en av landets mest folkkära folkbildare genom Historiepodden. Han kommenterar ofta historiska händelser i media och är en flitigt anlitad expert i såväl SVT som TV4. De kom, de såg, de segrade - vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan är Daniel Hermanssons debutverk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan
  2. +
  3. Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onda nätters drömmar : november 1942 och andra ... av Peter Englund (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Hermansson