Sköldkörteln och Helheten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
510
Utgivningsdatum
2021-07-13
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
220 x 155 x 31 mm
Vikt
800 g
Antal komponenter
1
Komponenter
25:B&W 5.83 x 8.27 in or 210 x 148 mm (A5) Perfect Bound on White w/Gloss Lam
SAB
Veo
ISBN
9789179690502
Sköldkörteln och Helheten (häftad)

Sköldkörteln och Helheten

(17 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad Svenska, 2021-07-13
419
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna bok riktar sig både till intresserade läkare så väl som patienter som vill lära sig mer om sköldkörteln och orsakerna bakom sköldkörteldysfunktion. Den tar oss igenom en resa i kroppen och förklarar hur sköldkörteln fungerar och samverkar med olika organ. Den ger också patienten en förståelse för sin sjukdom samt kunskap och viktiga verktyg för att motivera sin läkare.

Boken tar dessutom upp hur nutrition, miljö och livsstilsfaktorer påverkar sköldkörteln och binjurarnas funktion.

Dr. Azin Sandbergs långa erfarenhet av behandling av sköldkörtelsjukdomar presenteras på ett lätt sätt tillsammans med lärorika patientfall. Här presenteras även de senaste behandlingsmetoderna och publicerade studier inom området.

I boken berättar även författaren om hennes egen sköldkörtelsjukdom och resa genom det svenska vårdsystemet. Hur hon genom att kombinera klassisk skolmedicin med kunskapen om kroppens behov av att stabilisera mineraler, vitaminer och hormoner lyckades bota sig själv.

Detta är en bok som författaren själv önskade att hon hade fått i sin hand när hon var sjuk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sköldkörteln och Helheten
 2. +
 3. Sköldkörteln och mycket mer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sköldkörteln och mycket mer av Helena Rooth Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 716 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Sköldkörteln och Helheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Amelia , 5 juli 2022

  Lätt att förstår och mycket viktig information om hur funkar kroppen och vad den behöver för att funka bra. Jag skulle rekommendera den inte bara för vi som drabbar av sköldkörtelsjukdomar men till alla. Sen den pratar också om viktiga ämne i kroppen som vitaminer och mineraler att alla behöver.

 2. Kongenital Hypotyreos (medfödd)
  Andreas Wiker (Degerfors), 30 mars 2022

  När vi lever i en tid i vårtsamhälle just nu om tex. Covid-19, så är det jättehemskt att fler fått rubbningar i sköldkörteln sen vaccinationskampanjen och det har lett till flera autoimmuna reaktioner mot sköldkörteln men även mitokondrierna. När de väl ska få hjälp, så får de ingen advekat behandling.

  För tyvärr så är det så idag att en del läkare går inte in mer på djupet om våra celler som gör att det blir på bekostnad av patientens hälsa och välmånde. Det är bra att doktorn/förfa... Läs hela recensionen

 3. Måste bara läsas!
  Aylin, 15 januari 2022

  En mycket välskriven och genomarbetad bok som ger oss informationen som vi alla behöver för att kunna ta hand om vår kropp och oss själva på ett bättre sätt, informationen som läkarna inte ger eller inte har. Dr Azin går igenom allting grundligt och det är lätt att följa med som läsare. Man vet att en bok är riktigt bra när författaren enkelt kan förklara svåra processer i människokroppen. Rekommenderas varmt!

 4. Fantastisk
  Sara , 12 januari 2022

  Lärorik, innehållsrik men samtidigt lätt att läsa. Rekommenderas alla som vill lära sig mer om sköldkörteln och olika tillskott och läkemedel.

 5. Dr. Azins bok vill jag varmt rekommendera!
  Mia Marie-Louise Wiklund, 26 november 2021

  En mycket bra bok om sköldkörteln och kopplingen till hälsan.
  Boken belyser den för mig så viktiga kunskapen om orsaken/orsakerna till varför hälsan sviktar, att man själv kan göra skillnad och hur.
  En mycket viktig och värdefull, lättläst och ödmjuk bok.
  Tack Azin!

 6. En ögonöppnare den här boken!
  Jasmin (Stockholm), 1 oktober 2021

  Det här är en bok som alla borde läsa. Den är lättläst, välskriven och uppmärksammar den viktiga frågan om hur viktigt livstil och kost är för kroppen. Önskade att alla läkare kunde läsa boken då ingen pratar om sköldkörtelproblem och hur man behandlar det. Jag hoppas att denna bok kan öppna upp för en nödvändig debatt i frågan.

 7. Fantastisk!
  Nilo (Stockholm), 24 september 2021

  Jag kände igen mig själv så mycket när jag läste boken, speciellt känslan att man inte blir tagen seriöst när man har diagnosen. Boken är både lärorik och intressant, och jag rekommenderar den starkt till alla med sköldkörtelproblem, vårdgivare samt anhöriga till personer med sköldkörtelproblem!!

 8. Äntligen
  Bitte, 17 september 2021

  En bok som samtliga läkare borde läsa och lära av. Lättläst och bra information för alla oss som är sköldkörtelsjuk.

 9. Wow, vilken bok
  Vitamineralen , 15 september 2021

  Boken är perfekt för oss med sköldkörtel problem då den på ett enkelt och bra sätt förklarar varför inte alla blir friska med levaxin. Hur livsstil och kost tillsammans med rätt intag av mineraler kan hjälpa kroppen bli frisk. Rekommenderas varmt! Hoppas att även läkarna läser den också och lär sig något.

 10. Lätt att läsa och förstå
  Anna-Maria Florberger, 14 september 2021

  Den är verkligen välskriven och lätt att läsa och förstå. Tycker om att den har stor text. En bok som gör det lättare att orka ta till sig all info om förändring när man är orkeslös och begränsad av massa symptom.

 11. Läs den!
  Britt Sundqvist, 14 september 2021

  Mycket bra och viktig bok för alla med sköldkörtelsjukdomar.
  Läkaren tar här upp ny forskning men även vikten av att få i sig bra mat och näring.
  Alla läkare borde också läsa den.

Visa alla 11 recensioner