Mentoo (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2021-07-08
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
216 x 153 x 28 mm
Vikt
480 g
Komponenter
HC runder Rücken mit Schutzumschlag
SAB
Hc
ISBN
9789179691721

Mentoo

Om hur kvinnor i samhällets tjänst hjälper kvinnor att misshandla män

Inbunden,  Svenska, 2021-07-08
239
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mentoo är en uppenbart självupplevd roman, som utspelar sig i två världar.

I den ena lever huvudpersonen Peter med sin nya fru och försöker vara en närvarande och kärleksfull far till både döttrar och extradöttrar.

I den andra förföljs han av en svartsjuk exfru, som på ett subtilt sätt producerar anklagelser mot sin exman, och preparerar barn, skolor och myndigheter med falsk information. Till slut ligger en alternativ sanning begravd i kommunala arkiv, vilket är väldigt praktiskt för exfrun när hon bestämmer sig för att slita sönder allas liv med en vårdnadstvist.

Peter blir också förföljd av samhället. På Socialen i Täby jobbar kvinnor åt kvinnor. Vårdnadsutredarna intervjuar hur de vill, skriver ner vad de vill och bevisar vad de vill oavsett vad de får veta.

När inga barn vittnar om något våld, så plockar kvinnorna snabbt fram ett obevisat psykologiskt våld, och går sedan in i en rättssal och vittnar obekymrat om att barnen talar om våld.

De har ingen insyn och inget ansvar när de författar en sagohistoria åt Peters exfru. Det här är en historia om en modern parallellvärld med kommunala häxprocesser som blir juridiskt giltiga.

Detta är också en historia om hur kärleken övervinner allt, hur Peter lyckas slingra sig ur exfruns och myndigheternas grepp, och hur chanslös han hade varit utan just en kvinna vid sin sida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mentoo
  2. +
  3. Rättslös i Soc-land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättslös i Soc-land av Rickard Lauenborg Ekman (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rickard Lauenborg Ekman

  • Rättslös i Soc-land

    Rickard Lauenborg Ekman

    En dag dimper ett kuvert ned i Peters brevlåda. Avsändaren är en advokatbyrå och detta blir början på en infekterad vårdnadsvist. Kvinnorna på Socialen i Täby bistår den ovanliga exfrun, och i den alternativa sociala världen tas även subtila lögne...