Disablotet på valborg (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (36.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
De seende (del 1)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Anders Blentare, Sara Hallonsten
Utgivningsdatum
2022-03-16
Förlag
Bokförlaget Hedvig
Illustratör/Fotograf
Robert Vallmark
ISBN
9789179713508
Disablotet på valborg (ljudbok)

Disablotet på valborg Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-03-16

Styckköp

46

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tvillingarna Lucia och Albin flyttar med sin familj till Disaberg, en håla mitt ute i de mörka skogarna i norr. Det är något konstigt med platsen och människorna som bor där. När familjen bjuds in till årets valborgsfirande upptäcker de att folket i Disaberg tar högtider på blodigt allvar.

På valborgsnatten brinner eldarna, men utöver det är firandet inte sig likt. Alla bär otäcka masker, de håller hand kring eldarna och talar om ett mörker som inte får slippa igenom.

Sedan händer det som inte kan hända. Marken spricker och mörka gestalter tar sig upp. De är disor, mörkrets gudinnor. I ren skräck lämnar Albin sin plats och bryter cirkeln kring elden, och en av disorna lyckas ta sig igenom. Albin och Lucia dras in i en otäckt jakt. Ska de kunna fånga in disan eller kommer den att sprida sitt mörker över Disaberg?

Disablotet på valborg är den första gastkramande delen i serien De seende. Madeleine Bäck väver mästerligt samman spänning och skräck med våra svenska högtider. Robert Vallmarks stämningsfulla illustrationer förstärker det råa och det mytiska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Madeleine Bäck