Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bojan (del 6)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2021-01-12
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Filippa Widlund
Dimensioner
268 x 202 x 8 mm
Vikt
293 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179750329

Bojan och grävmaskinen

(14 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-12
139
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stora fordon för små barn. Bojan gräver i legolådan. Han behöver hitta bitarna som gör att huset han bygger blir färdigt för natten. Men Bojans mamma Bibbi tycker det är dags att gå och lägga sig. Om man hade en grävmaskin skulle det gå fortare att hitta rätt bit, säger Bojan. Han undrar hur mycket man får plats med i en grävskopa. Det vet jag, svarar Bibbi - hon här ju kört nästan alla sorters fordon. Hon har till och med jobbat som grävmaskinist och vet allt om hur grävmaskinen fungerar. Hon får berätta om hur det var när hon skulle gräva en damm och två rådjurskid behövde räddas!

I "Bojan och grävmaskinen" blandar Bolibompas Johan Anderblad, precis som i de andra Bojan-böckerna, fakta och saga. Och tillsammans med Filippa Widlunds fina, detaljrika och helt korrekta bilder skapas bilderboksmagi för alla små fordonsfantaster!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bojan och grävmaskinen
 2. +
 3. Bojan och sopbilen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bojan och sopbilen av Johan Anderblad, Filippa Widlund (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Bojan och grävmaskinen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Över lag bra, men genustramset drar ned betyget.
  Christian, 3 januari 2023

  Bojan och grävmaskinen är överlag bra. Bilderna är riktigt fina. Men det finns ett budskap i böckerna som är tröttsamt genuskorrekt. Kvinnor kraftigt överrepresenterade inom traditionellt manliga yrken. Generöst användande av könsneutrala pronomen.

  Jag ogillar skarpt när man gör politik av barnböcker.

 2. Upprepning
  Victoria, 14 september 2021

  Vi har uppskattat tidigare böcker i serien, om traktorn och brandbilen. Men denna var en besvikelse, det är så idéfattigt. Finner meningar som verkar rakt av kopierade från de andra böckerna, historien är exakt samma bara att man bytt fordon. Min treåring som älskar grävmaskiner över allt är helt ointresserad.

 3. Fantastiska Bojan, Bibbi och Tussan!

  Bojan och hans mamma Bibbi (och naturligtvis Tussan) bjuder på ny kunskap och ett härligt äventyr tillsammans med en grävmaskin. En bok jag varmt kan rekommendera!

  Böckerna om Bojan, hans mamma Bibbi och katten Tussan är Alltid kul och lärorika. Den här gången var det dags att lära sig om ett fordon som jag absolut inte kan Någonting om... Grävmaskinen!
  Boken börjar djupt ner i Bojans legolåda; trots att det är dags att gå och lägga sig så har Bojan en viktig uppgift kvar att g... Läs hela recensionen

 4. Älskar't
  Nea, 20 juli 2021

  Både jag och sonen älskar dessa böcker! :) vi läser dom vid nattning och har nästan alla i serien. Ett måste får den fordons intresserade

 5. Informativt och mysigt
  Marias bokhylla, 27 maj 2021

  Treåringarna tycker: Treåringarna är inte riktigt lika intresserade av fordon, men de tycker om upplägget på historien. Här får man kanske hoppa över de lite mer informativa delarna i berättelsen, eller läsa snabbt. Treåringarna bryr sig allra mest om katten Tussan, och om djuren som räddas i slutet.

  Sexåringen tycker: Det här är en av sexåringens favoritserier, och han blir alltid lika förtjust när jag lånar den från biblioteket. Då läser vi dem gång på gång och han älskar att få be... Läs hela recensionen

 6. Recension Bojan och grävmaskinen
  Ingegärd, 15 mars 2021

  Barnbarnet älskar böcker med alla slags maskiner och fordon. Han blev jätteglad och han älskar även Halvan böckerna som vi hoppas senaste snart kommer ut.

 7. En intressant bilderbok om maffiga grävmaskiner!
  Gullis lästips (Rönninge), 13 februari 2021

  Det tutar och blinkar en hel del i bilderböckerna om Bojan som älskar fordon. I Bojan böckerna blandas fakta och saga som passar alla fordonsfantaster.

  Till alla unga fordonsfantaster där ute, nu har äntligen en ny bok släppts om Bojan och hans mamma med boken "Bojan och grävmaskinen".

  "Bojans mamma har kört nästan alla fordon och vet det mesta om hur de funkar. Och det är tur, för Bojan är vetgirig och har massor med frågor.

  Den här gången handlar boken om grävmas... Läs hela recensionen

 8. Pedagogisk, lättläst och så härliga
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 februari 2021

  Det finns mycket bra och lättförståelig text att diskutera runt men även en mängd härliga bilder att resonera runt.
  Det är kul att läsa om Bojan och hans mamma. Hon är en mästare på att köra grävskopa och hon delar med sig av all kunskap runt omkring dessa stora maskiner.

  Jag har just lärt mig att det är stor skillnad på en grävmaskin som har hjul och på en som har band. en med hjul kan även köra kortare sträckor i trafiken medans den med band kan köra över diken och i djup lera.... Läs hela recensionen

 9. Härlig kombinerad sago/fakta bok.

  Gustav 10 år:
  Det har kommit en ny bok om Bojan. Bojan och grävmaskinen. Jag är egentligen för gammal för Bojan men jag lyssnade på Philip när han läste.

  Det finns flera böcker om Bojan och det är sagoböcker men man får lära sig mycket om olika fordon så det är också fakta. I denna bok får man lära sig om grävmaskiner. Böckerna handlar ofta om Bojan och hans mamma och hon är den som berättar om hur fordonen funkar. Det är ofta djur med i böckerna. Jag tycker att böckerna är bra o... Läs hela recensionen

 10. Bästa fordonsserien för barn!

  Lyckan är total när man snorvabbar i dessa tider och en ny Bojan-bok ramlar ner i brevlådan. Detta är nu den sjätte boken om Bojan och turen har kommit till
  grävmaskiner. Tidigare har vi fått lära hos mer om polisbilen, brandbilen, tåget, ambulansen och traktorn.
  Ni som har läst tidigare böcker känner igen upplägget. Bojan sitter och leker när det är dags att gå och sova. Då glider samtalet in på när mamma Bibban jobbade som grävmaskinist.
  Vi slängs in berättelsen som
  i bo... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo