Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
393
Inläsare
Hannah Schmitz
Utgivningsdatum
2020-08-20
Förlag
Bonnier Carlsen
Dimensioner
210 x 136 x 27 mm
Vikt
424 g
SAB
uHc
ISBN
9789179752569

Fjärde riket

Häftad,  Svenska, 2020-08-20
183
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Såklart var Hitler ett svin", säger Blenda med en blick på LSD:s bleka ansikte. "Men vi ska inte ta hans idéer. Det här handlar inte om vad han sa, utan om hur han sa det. Och om en sådan tönt lyckades skapa ett helt nytt rike borde vi åtminstone lyckas ta över klassen." Blenda är en ensamvarg som drömmer om att få stå i centrum och bestämma.

LSD är överempatisk, men har ingen riktig livsgnista. Hon skriver nästan dagligen självmordsbrev som hon sedan river sönder för att lätta på trycket.

Penny blir ständigt en kopia av den hon pratar med och har för länge sedan glömt vem hon är.

Tillsammans studerar de Hitlers väg till makten i ett grupparbete i skolan. Och plötsligt inser de hur de ska göra för att störta skolans drottning, Hedvig. Alla som inte vågar vara sig själva, som känner sig osäkra eller har blivit utnyttjade av Hedvig kommer att bli tacksamma. Och det visar sig vara så enkelt: det gäller bara att hitta något som förenar alla och berätta hur bra de är, att de förtjänar bättre. Precis som Hitler gjorde med tyskarna efter första världskriget.

Men snart glömmer Blenda vad hon egentligen kämpar för. Det enda viktiga blir makten. Att få större makt, och att få behålla den. Till vilket pris som helst...

"Fjärde riket" handlar om hur man manipulerar en folkmassa. Om makt och maktens påverkan på människor. Både på dem som har makt och på dem som inte har det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjärde riket
  2. +
  3. Fjärde riket (lättläst)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjärde riket (lättläst) av Maria Nygren (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Nygren