Mizeria (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (83.1 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Melody Farshin
Utgivningsdatum
2020-09-30
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789179754037

Mizeria Ljudbok

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-30

Styckköp

49
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ståupp-komikern och förortskämpen Melody Farshin har skrivit en brännande aktuell ungdomsbok om tvillingarna Aicha och Ali. Med klockren jargong och tydligt inifrånperspektiv skildrar hon två gymnasieungdomars liv i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i ouppklarade dödskjutningar.

Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar SÅ olika ut. Något de har gemensamt är den orubbliga fasaden som de håller upp för varandra och för sina oroliga föräldrar.

Aicha genomlider en djup depression. Hon som alltid varit den stadiga pelaren förändras när hon får uppleva något traumatiskt som lämnar henne med obesvarade gåtor och en rubbad självbild.

Samtidigt kämpar Ali för att prestera på topp med betygen och sporten och att dessutom hinna se efter sin familj.Men på senare tid har det blivit allt fler begravningar, fler än studentmottagningar. Vänner försvinner och till slut drabbar det honom på mycket nära håll.

Med korta kapitel och mycket dialog och slang är det här en bok som kommer att träffa rakt i hjärtat även på en målgrupp som sällan läser ungdomsböcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mizeria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken
  Freija, 23 mars 2024

  Bästa boken jag någonsin har läst och lyssnat på, den är så spännande och man vill aldrig sluta lyssna

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Melody Farshin

 • 100K

  Melody Farshin

  Med Mizeria skrev Melody Farshin in något nytt i ungdomslitteraturen - en förortsskildring med klockrent gehör och starkt inifrånperspektiv. Många läsare vittnade om att det var första gången de kände igen sig i en bok. Såväl Mizeria som uppföljar...

 • Lowkey

  Melody Farshin

  Hysteriskt rolig, språkligt glädjepiller, djupt sorglig, en exakt känsla för uttryck och stämning - det är några av lovorden som haglade över Melody Farshins debutroman Mizeria. Nu kommer den fristående tvåan. I Lowkey får vi följa tvillingarna Al...