Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2021-05-18
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Lindeberg Design, Eva (form)
Dimensioner
205 x 126 x 11 mm
Vikt
161 g
SAB
uHc
ISBN
9789179754693
Det är någonting som drar i mig (häftad)

Det är någonting som drar i mig

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2021-05-18
169
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter den kritikerrosade debuten med "De afghanska sönerna" är Elin Persson aktuell med sin andra roman för unga vuxna: "Det är någonting som drar i mig".

Andréa och Anja har hängt ihop jämt, ända sen de var små. Nu är de inte små längre och det känns så starkt i Andréa att något måste hända. En förändring måste till. Vad som helst! Att sova över på madrassen hos Anja och leka i skogen bakom huset ger ingenting längre. Det är någonting som drar i Andréa och hon måste bort från mamma som ligger i lakanen och inte vill gå upp, bort från pappas gamla bilar som blev kvar på tomten när han lämnade mamma och Andréa. Bort från klätterställningen, ungdomsgården, åkrarna, skogen.

En kväll när hon hänger vid busskuren nere i samhället hoppar hon in i Alex blå epa och känner äntligen något som nog är frihet. Men det har ett pris att lämna leken, flickrummet och hemligheterna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det är någonting som drar i mig
 2. +
 3. Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig f... av Elaf Ali (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det är någonting som drar i mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. 4+
  Bokdjungeln , 14 juli 2021

  Vips sa det så var boken slut. Att den riktar sig till unga vuxna och att jag är över 30år tycker jag inte spelar någon roll. Boken grep ändå tag i mig. Det kan vara bra att bli påmind om hur det kan vara i den situationen att en känner sig för "mogen" för att kallas barn men för ung för att kallas vuxen.
  Jag kan även tänka mig att boken kan kännas träffande för den som är ung vuxen och bor i en liten "håla" och som inte riktigt veta vem den är eller vart den vill. Jag tror även att den ... Läs hela recensionen

 2. 1bok2katter3kopparte tycker
  Anna, 17 juni 2021

  Jag läste den här boken i ett svep för jag ville inte bryta den där förtrollningen när man hamnar mitt i känslan, mitt bland orden.
  För den här boken är en stämning, en känsla. Den är så där vacker och solkig och försiktig och kaxig som det är att vara nästan stor. Det är Andréa, bokens huvudperson.
  Hon är det där högtflygande, övermodiga och samtidigt klaustrofobiska i att leva i sina egna förhoppningar, att göra sig en tydlig bild av hur det ska bli sen. När man börjar högstadiet, n... Läs hela recensionen

 3. Välskriven och berörande.
  -, 3 juni 2021

  Jag flyttas bakåt i tiden, till när ungdomens längtan efter det outforskade hägrade. Landsbygdens stängsel var osynliga men likafullt påtagliga. Bitterljuvt. En epa mitt i natten, trevande händer och känslostormar, alkoholen. Det går inte undvika oron som kryper i mig när Amanda vill testa sina vingar. 15 år, odödlig och så skör. Elin Persson lyckas förmedla alla de känslorna väl med sitt speciella uttryckssätt.

  En bok att läsa för den den som själv är ung och står på tröskeln till ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elin Persson

 • De afghanska sönerna

  Elin Persson

  I sin romandebut tecknar Elin Persson osentimentalt tre unga livsöden med värdighet och medmänsklighet. Och läsarhjärtat brister. Rebecka är ny på jobbet på HVB-hemmet, hon har gått introkursen och hon följer alla regler som står i pärmen. Hon får...

 • De afghanska sönerna (persiska)

  Elin Persson, Elin Persson

  Rebecka is new at work at the residential care home for children and young persons, she has taken the introduction course and follows all the rules in the folder. She is advised to leave the work at work, to not let herself be affected. But someti...