Ulrike och kriget ;  Ulrike och freden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2020-08-20
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789179755225
Ulrike och kriget ;  Ulrike och freden (e-bok)

Ulrike och kriget ; Ulrike och freden E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-08-20

Styckköp

40

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Vibeke Olssons moderna klassiker "Ulrike och kriget" har andra världskriget just brutit ut. Ulrike har under sin skoltid blivit utsatt för Hitlers propagandaapparat och är därför vid tretton års ålder en helhjärtad nationalsocialist. Hon tror blint på Tysklands rättvisa och slutliga seger. Utan att ifrågasätta utstår hon bombangrepp, sömnlösa nätter, hunger och kyla.

I den fristående uppföljaren "Ulrike och freden" möter vi Ulrike när kriget är slut och drömmen om ett Stor-Tyskland är grusad. Ulrike har förlorat allt, sina föräldrar, två bröder och sin tro på Gud. Ulrikes lön som städerska på Hauptbahnhof räcker inte och för att överleva börjar hon prostituera sig.

Vibeke Olsson var bara femton år när hon skrev den första romanen om Ulrike; en skildring av hur det kan komma sig att en så stor del av det tyska folket ställde upp för sin Führer. Boken visar också hur påverkbara unga människor kan vara och hur lätt det är att bli indoktrinerad av skicklig propaganda. Böckerna om Ulrike hör hemma i kanon, när de nu ges ut i samlingsvolym är det med förhoppningen att de ska hitta en ny generation läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vibeke Olsson