Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nu börjar vi skolan (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2020-09-28
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Ingrid Flygare
Dimensioner
218 x 153 x 15 mm
Vikt
359 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179755980

Vi i klassen

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-28
149
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det närmar sig Halloween och sedan är det snart dags för jullov. Dagarna går fort i skolan. För det mesta är det roligt och alla är kompisar, både i klassrummet och i pulkabacken. Men ibland kan man bli osams också. Det är svårt att bestämma vem som ska vara Lucia, och vilka man ska bjuda på sitt kalas.

Hur är det egentligen att börja i skolan? Följ med barnen i klassen från den allra första pirriga dagen i skolan och lär känna Livi, Åke, Stian, Pablo, Ester och de andra. Omtyckt ljudserie blir bok i något omarbetad form.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi i klassen
 2. +
 3. Nu börjar vi skolan!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nu börjar vi skolan! av Katja Tydén (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vi i klassen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Normaliserar barntolkar

  Detta är uppföljaren till boken "Nu börjar vi skolan!" som skildrar en grupp barns första trevande vardag i starten av förskoleklassen. När "Vi i klassen" börjar har samma barngrupp kommit fram till
  Halloween-perioden under läsåret.
  Berättelsen beskriver barnens vardag i förskoleklassen med halloweenfest, utvecklingssamtal, tandtappningsavundsjuka och hur jobbigt det kan vara att ha vikarie som bryter mot rutiner.

  Klassens barn är i fokus i olika kapitel, vilket ger boken en... Läs hela recensionen

 2. Hög igenkänning för liten och stor!
  -, 6 november 2020

  Vi i klassen! är fortsättningen på Nu börjar vi skolan! som utkom tidigare i år, följ gärna länken och läs min recensionen. Den var uppskattad här hemma hos oss, så det blev glada miner när uppföljningen damp ner i brevlådan!

  Vi får åter stifta bekantskap med gänget i klass FA. Dagarna går fort i skolan, och jullovet närmar sig för Shirin, Morgan, Livi och resten av eleverna. Men först ska det bli halloweenfest och luciafirande. Frågan är bara vem som ska vara lucia? Och vad hände ... Läs hela recensionen

 3. Riktigt pedagogisk- älskar den
  @bettan_bokprataren (Örebro), 24 oktober 2020

  Det här del 2 som handlar om ett gäng härliga barn som går i en förskoleklass.
  Den här gången får vi följa klassen under andra delen av höstterminen.
  Allt från Halloweenfesten till det där med adventskalender och lucia. Och kapitlet "Måste man ha kalas?" gillade jag extra mycket för den frågeställningen är viktig at belysa.

  Varje kapitel handla om ett av barnen och det gör att boken är perfekt att läsa som kapitelbok. Ett kapitel, en person per kväll. Lysande.
  Den här tän... Läs hela recensionen

 4. Bra bok som berättar hur det är att gå i sexårs

  Philip 8 år:
  Mamma och jag har läst Vi i klassen. Det är en fortsättning på Nu börjar vi skolan. Nu får man vara med klassen på hösten och snart ska de ha jullov. De har brandövning. Shirin berättar att i Syrien fick de gå och sitta i bombrum ofta. Det verkar läskigt. De har Halloweenfest. De har lucia. De har en julkalender i klassrummet. De åker pulka och bryter en arm. De har lösa tänder. Det komm... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Katja Tydén