Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Musse & Helium (del 5)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2020-10-28
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Camilla Brinck
Dimensioner
217 x 155 x 20 mm
Vikt
543 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179756123

Musse & Helium. Den sista kampen

(56 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-28
169
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Musse och Helium må vara små, men de är modiga som få. Trots att de för tillfället är inlåsta i en mörk, fuktig källare i Duvjägarnästet, så vägrar de att ge upp.

När mössen får reda på att Duvjägarna tänker skada katten Sigge ifall de vägrar hjälpa Duvjägarna att hitta Guldosten, måste mössen tänka och agera snabbt. Guldosten finns fortfarande gömd där ute någonstans. Frågan är: kommer det bli de onda eller de goda som finner den först?

De står nu inför den största kampen någonsin i deras liv. Som tur är får de hjälp från oväntat håll och dessutom får de uppleva något väldigt speciellt, nämligen hur goda gärningar och fin energi kan komma tillbaka som en bumerang! Låt äventyret fortsätta ...

Böckerna om Musse och Helium har sålt i över 1 miljon exemplar och trollbundit barn och vuxna över hela landet.

En bok för hela familjen! Vänder sig främst till barn mellan 6-10 år, men passar även utmärkt som högläsningsbok för barn från 4 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Musse & Helium. Den sista kampen
 2. +
 3. Musse & Helium 6. Den hemlighetsfulla världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium 6. Den hemlighetsfulla världen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 343 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Musse & Helium. Den sista kampen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så spännande!
  Jessica Hedström, 24 april 2023

  Böckerna om Musse och Helium är så spännande att till och med mamman längtar efter lässtunden på kvällen :) ett spännande äventyr med många kloka ord och lärdomar!

 2. Långtråkig med moraliska pekpinnar
  Johanna, 15 april 2022

  Sonen (8 år) gillar bokserien, men jag gillar den verkligen inte. I alltför många kapitel händer.... ingenting, och efter varje bok känns det som en besvikelse att de knappt har tagit sig nånvart. Långrandiga meningsutbyten med moraliska pekpinnar invävda, vilket står mig upp i halsen.

 3. godnatt saga
  Nina Liselotte Jonsson, 13 april 2021

  Vi har läst böckerna 1-3 i serien och läser varje kväll tillsammans. Uppskattas av 6-åringen. Som gärna tjyvkollar på bilderna i de kommande böckerna.

 4. Fantastisk
  Ann, 5 april 2021

  Vill man få barnen att vilja läsa ska man köpa den här boken. De ville inte släppa den ifrån sig.

 5. Spänning & humor
  K.Sandberg, 25 februari 2021

  Bra fantasybok! Den innehåller många vackra bilder, är rolig och spännande. Vi är nyfikna på fortsättningen, vi vill veta om dom kommer att hitta Guldosten!

 6. Våra barn älskar Musse & Helium
  Marianne, 19 februari 2021

  Vi har precis läst ut Den sista kampen och längtar redan efter att få läsa fortsättningen! Den här serien är en av de bästa inom fantasy tycker vi. Den innehåller vackra bilder och är underhållande både för oss föräldrar och för våra barn som är 4 respektive 8år. Rekommenderas varmt!

 7. Rolig, fin och spännande. Inbjuder till läslust

  Philip 8 år:
  Vi har läst Musse & Helium del 5, Den sista kampen. Den var bra, rolig och spännande.
  Musse och Helium är fångade av de onda duvjägarna i början av boken. Det går bättre sen. Det är roligt att Musse får backslick. Han vill inte ha det.
  Många av deras vänner vi läst om i andra böcker finns med i denna bok. Det är roligt. Jag gillar Larvis. De har fest i boken också. Det verkar också roligt. Bilderna är så fina. Jag ville inte att boken skulle ta slut.

  Gustav ... Läs hela recensionen

 8. 7 åringen gillar den starkt
  Elle, 6 januari 2021

  7 åringen ger högsta betyg till Musse och Helium-serien.
  Efter att hon inte läser själv ännu så har jag läst den högt. Boken passar utmärkt för högläsning och bilderna i boken är fantasieggande.
  Dock är den inte fullt så givande som förälder att läsa. Inte så givande och härlig att läsa som Lasse Maja serien eller Astrid Lindgrens böcker.

 9. Bra för 7 åring
  Klas UdQ, 9 december 2020

  En saga .... fun!

  MEN...... I bok 5 skulle de gå efter föräldrarna......till VÄNSTER Camilla, alldeles för undermåligt och förstör lite.

 10. Ett äventyr för de små
  Vilhelm Malmborg, 9 december 2020

  Detta är så långsamt äventyr att jag som vuxen blir utmattad av hur man mjölkat en saga. Men barnen älskar den. Kanske ser de mellan raderna och rakt in i en fantastisk djurvärld. Det tror jag för mina barn älskar den!

 11. Överhypad
  Moi, 1 december 2020

  Långsamt tempo. Det tar fem böcker att lösa något som kunde gjorts på max två böcker. Tramsig. Väldigt fina bilder dock!

 12. Bästa barnboken
  Sara H, 1 december 2020

  Min dotter som är 10 år älskar att läsa dessa böcker. Jättespännande och riktigt fina böcker med fina bilder. Rekommenderas starkt!

 13. Fantastisk
  Emma Fransson, 10 november 2020

  En helt fantastisk bokserie som jag tillsammans med mina barn 9 & 7 år har njutit! Dock läser vi ut böckerna snabbt men det är väl endast ett gott betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 14. Väldigt fin bok!

  Nu har vi läst femte boken i denna serie där vi får följa de små mössen Musse och Helium. De har fått växa upp i människornas värld hos Camilla - författaren. Men plötsligt en dag öppnar sig ett hål i väggen till det magiska djurriket. Det visar sig att Musse & Helium faktiskt är prins och prinsessa i Djurriket och att deras föräldrar är försvunna tillsammans med den magiska guldosten.

  I denna femte del så är mössen tillfångatagna av de onda duvjägarna i deras näste. Deras ledare pl... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Camilla Brinck