Sagan om den nyfikna abborren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2021-10-06
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Elsa Beskow
Dimensioner
217 x 171 x 7 mm
Vikt
198 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179758684

Sagan om den nyfikna abborren

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-06
81
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den lille abborren Kvick blir nyfiken på de stora grodorna som går på två ben och heter människor. Om dem har tant Rödspätta, farbror Braxen och farbror Gädda berättat, eller snarare varnat honom för. En dag när Kvick är alltför frimodig, blir han uppdragen på en krok av lille Thomas som, enligt en groda, är en snäll liten pojke. Gäddan, Braxen och Rödspättan blir tipsade om en gammal grodfe som kan trolla så att fiskarna kan få ben och andas luft. Väl förtrollade går de hem till Thomas och ber honom släppa ut lille Kvick, vilket Thomas givetvis gör när han förstår att Kvick inte alls trivs i sitt burkakvarium.Sen lär grodan Thomas att simma och snart kan han simma lika bra som fiskarna. Slutet gott, allting gott!

Elsa Beskow har genom sina illustrationer fängslat generationer av barn, och uppskattas än idag. Tidigare har "Ocke, Nutta och Pillerill", "Tummelisa" och "ABC-resan" av Elsa Beskow kommit ut i "Ekorrserien" och de har varit mycket uppskattade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sagan om den nyfikna abborren
 2. +
 3. Puttes äventyr i blåbärsskogen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Puttes äventyr i blåbärsskogen av Elsa Beskow (inbunden).

Köp båda 2 för 162 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sagan om den nyfikna abborren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Saga om den nyfikna abborren av Elsa Beskow
  DH, 22 maj 2023

  Boken "Sagan om den nyfikna abborren" handlar om en berättelse att titta i sjön och upptäcker världen, bl.a. barn som tittar på fisk, naturen, livet. Jag köpte flera böcker från författaren Elsa Beskow eftersom det är sagor för små och stora läsare och de som inte kan läsa i alla åldersgrupper. Underbara målningar som hjälper att kunna förstå handlingar. Svenska böcker för att lära känna Östergötland, Norrköping, Söderköping, alla svenska regioner, Sverige, Skandinavien. Tack för de fina böck... Läs hela recensionen

 2. Fin barnbok
  Lantbo, 27 mars 2023

  Nyttigt att lära barn mer om naturen. Är mycket förtjust i Elsa Beskows böcker, upplevde dem som barn. Fint att de kommer igen till en ny generation.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elsa Beskow