Pengarna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (60.3 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Rasmus Luthander
Utgivningsdatum
2021-03-15
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789179759247
Pengarna (ljudbok)

Pengarna Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-03-15

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En dag på väg hem från skolan hittar Henrik en portfölj slängd i ett dike. Han blir nyfiken på vad den kan innehålla, och tar med den hem och bryter upp låsen. När han öppnar portföljen blir han alldeles förstummad.

Den är full av sedelbuntar! Han bestämmer sig för att inte säga något till någon, och han fortsätter hålla väskan gömd i sitt rum.

Plötsligt kan Henrik köpa allt han önskar sig, och när hans bästa kompis Johan tappar bort sin nya mobil vill han gärna hjälpa honom. Samtidigt vågar han inte berätta om pengarna för någon, eftersom han är rädd att de ska tas ifrån honom.

Detta är en bok om att få det man önskar sig allra mest, men inse att det inte betyder att allt blir som man har tänkt sig. En bok om krocken mellan dröm och verklighet, och om hur tungt det kan vara att bära på en hemlighet.

Med böcker som "Gregorius", "Rekviem för John Cummings" och senast, "Midsommarnattsdrömmar", har Bengt Ohlsson tilldelats utmärkelser och vunnit en stor läsarskara. Han skriver även i dramatik och krönikor. Det här är Bengt Ohlssons första bok för unga läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Ohlsson