Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Sillen (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2022-01-10
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Moa Graaf
Dimensioner
217 x 155 x 12 mm
Vikt
216 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179759308
Sillen och alla djuren (kartonnage)

Sillen och alla djuren

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2022-01-10
139
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sagts om "Sillen får ett syskon" av Anna Ehring och Moa Graaf:

"Vårens bästa högläsningsbok för fem, sex, sjuåringar." SR P4

"Perfekt högläsningsbok!" barn&ungdomsboksblogg.blogspot.com

"Så otroligt fint är vad det där." Prickigapaula.blogspot.com

"äkta och inkännande barnperspektiv." BTJ

Hopp och förtvivlan när Hedda kanske ska bli granne med Sillen i tredje boken om Hugo "Sillen" Ström: en mysknasig bokserie full av vardagsspänning för alla små och deras stora! Perfekt högläsning!

Tänk om det kan bli så som Sillen hör de vuxna prata om: att Hedda flyttar in i Olssons hus! Då blir Sillen och Hedda grannar. Bara en kohage skiljer dem åt.

Sedan uppropet i förskoleklass är de kompisar. Det var dagen då Hedda tappade en tand i soppan och Sillen knockades av en fotboll på rasten. Sillen måste genast göra allt han kan för att få Hedda att tycka om att bo på landet. Han vill visa henne allt! Särskilt alla djur som finns, för Hedda gillar djur!

Men allt går på tok. Djuren är för många och de surrar, bits, bajsar och liksom är för mycket! Flugor och bin, kor och sniglar - och farfars prilliga get Maggan!

Anna Ehring skildrar livet som sexåring på sitt alldeles egna sätt; på pricken, fnissigt och alltid barnnära. Moa Graaf bildsätter Sillens värld på ett finurligt vis, ljuvligt och detaljrikt. Mer Sillen-läsning i "Sillen får ett syskon" och "Sillen börjar skolan".

Sagts om "Sillen får ett syskon" av Anna Ehring och Moa Graaf:

"Vårens bästa högläsningsbok för fem, sex, sjuåringar." Paula Högström SR P4 Stockholm

"Enkelheten och lugnet är så mysigt. Perfekt högläsningsbok!" barn&ungdomsboksblogg.blogspot.com

"Så otroligt fint är vad det där. Som tur är så är detta första delen i en ny serie. En serie som passar perfekt som högläsning för fem, sex och sjuåringen. En första högläsningsbok och eller för er som läser Lotta Olssons Konstiga djur och Emi Guners böcker om Nina." Prickigapaula.blogspot.com

"Anna Ehring har i hela sitt författarskap ett äkta och inkännande barnperspektiv. Hon har också förmåga att med små medel skapa spänning i vardagen och väcka läsarens intresse med genomtänkta detaljer, något som bildkonstnären Moa Graaf elegant fångar upp och utvecklar i de svartvita illustrationerna." Helene Ehriander, BTJ-häfte 1, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sillen och alla djuren
  2. +
  3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sillen och alla djuren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sillen och alla djuren
    barnensbok@instagram, 12 maj 2022

    I Sillen och alla djuren får vi följa Hugo "Sillen" Ström som bor ute på landet omgiven av djur. Nu ska bästa kompisen Hedda komma på besök och titta på Olssons hus. Om Hedda och hennes föräldrar flyttar dit blir Sillen och Hedda grannar, bara en kohage kommer skilja dem åt och Sillen vill inget hellre. Sillen måste därför göra allt han kan för att få Hedda att tycka om att bo på landet. Planen är att visa henne alla djur, för Hedda gillar djur, precis som Sillen. Men allt går på tok, djuren ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Ehring