Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2021-12-02
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Jakob Wegelius
Dimensioner
183 x 145 x 34 mm
Vikt
578 g
SAB
uHc
ISBN
9789179772024
Den falska rosen (häftad)

Den falska rosen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2021-12-02
119 169 Du sparar 50 kr!
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.

Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av mitt eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där.

Er vän, Sally Jones"

"Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning - maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela - till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel.

"Den Falska Rosen" är en fristående fortsättning på de Augustprisbelönade böckerna "Legenden om Sally Jones" och "Mördarens apa". Jakob Wegelius böcker har läsare världen över och han har mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018), Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur samt Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok år 2008 och 2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den falska rosen
 2. +
 3. Mördarens apa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mördarens apa av Jakob Wegelius (kartonnage).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den falska rosen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande fortsättning på historien om Sally Jones
  Karl, 26 januari 2022

  Likt Mördarens apa så är Den falska rosen längre än trilogins första bok Legenden om Sally Jones, med mer djupgående historier fast med färre bilder. Kapitlen i boken är korta och den är relativt lättläst även för barn.

  Få som läst dessa böcker kan väl undgå att känna en stark sympati för gorillan Sally Jones och hennes kompis, kaptenen Henry Koskela, även kallad chiefen. Likt dom andra böckerna är även denna fylld med färgstarka karaktärer och en spännande handling, denna gång huvud... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jakob Wegelius