Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2022-09-20
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Anna-Clara Tidholm
Dimensioner
217 x 217 x 10 mm
Vikt
322 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179775551

Adjö, herr Muffin

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-20
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En underbar jubileumsutgåva av Ulf Nilssons och Anna-Clara Tidholms Augustprisbelönade och älskade bilderboksklassiker, om hur det kan vara när ett kärt marsvin blir sjukt och dör.

Herr Muffin tänker tillbaka på sitt liv. En gång var han ett ungt och starkt marsvin som kunde kånka och bära på gurkor, men nu är han gammal, trött och grå. Han minns och gör en liten lista: 1 mycket klok och vänlig fru. 1 blått litet hus med egen brevlåda. 6 små lurviga barn. 3 gånger om dagen kelad med. 728 hela gurkor under livet. Och post då och då i brevlådan. Jag har haft det bra, bättre än de flesta, tänker herr Muffin. Men en onsdag får han plötsligt ont i magen ...

Ulf Nilssons text är varm och inkännande och Anna-Clara Tidholms bilder vackert vemodiga. Här skapas bilderbokskonst och högläsning för alla åldrar. En bedårande bok om livet, kärleken och döden av två bilderboksgiganter.

ULF NILSSON (1948-2021) är en av Sveriges främsta och mest älskade barnboksförfattare. Han har skrivit över etthundrafyrtio barn- och ungdomsböcker och tilldelats litterära priser av alla de slag. Han samarbetade med flera av Sveriges mest framstående illustratörer, ofta med illustratören Eva Eriksson som har skapat bilderna till några av hans mest kända verk, till exempel böckerna om "Lilla syster Kanin", "Alla döda små djur" och "Ensam mullvad på en scen".

ANNA-CLARA TIDHOLM är en av Sveriges mest ansedda barnboksförfattare och illustratörer och är banbrytande när det gäller böcker för små barn. Inte minst hennes böcker "Knacka på" och "Ture-böckerna" har rönt stora framgångar världen över. Hon har tilldelats en mängd priser och utmärkelser och även gjort animerad film.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Adjö, herr Muffin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Naturligt sätt att prata död med barn!

    Jag köpte boken då jag själv arbetar med barn i sorg och människor i sorg. Adjö, Herr Muffin blev snabbt en favorit hos mina egna barn då jag med hjälp av boken kunde förklara mitt jobb och hur livet och döden ständigt pågår. Hur förlust, sorg och saknad är en del av livet beskrivs på ett barnvänligt sätt I boken. Rekommenderas starkt om man vill ge sitt barn perspektiv även på livets tråkiga sida.

  2. 4+ av 5
    Bokdjungeln , 4 november 2023

    Idag var vi på kyrkogården och tände ljus för Penny (3år) och Lillys (2 år) storasyster Luna. När vi var där försökte vi förklara att Luna är deras storasyster som bor i himlen med sin farfar. Inte helt lätt. Men så kom jag att tänka på att det hade varit bra med en bok som förklarade lite mer. Jag besökte därför Akademibokhandeln och fick förslag på denna bok. Min vän som var med hade också hört talas om den. Därför slog jag till. Jag kände till en början att Illustrationerna inte lockade mi... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna