Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (36.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Stopp! Min kropp!
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Farzad Farzaneh
Utgivningsdatum
2022-04-22
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Maria Borgelöv
ISBN
9789179776480

Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2022-04-22

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En angelägen och inspirerande bok om integritet och samtycke för barn. Hanna Thermaenius, barnpsykolog på Rädda Barnen, vet hur man pratar om svåra saker med barn och hur viktigt det är att inte väja för deras frågor och funderingar.

Detsamma gäller inläsaren, Farzad Farzaneh.

Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och varje del utgår ifrån en berättelse. De fem berättelserna som ingår är Jobbiga och lätta känslor, Min alldeles egna kropp, Stopp! Min kropp!, Det här är förbjudet, samt Bra och dåliga hemligheter.

Stopp! Min kropp! är väletablerat begrepp som togs fram av Rädda Barnen 2013, med syftet att stärka barns kroppsliga integritet. Ju tidigare barn blir medvetna om kroppens värde desto lättare blir det för dem att säga eller visa ja och nej. När vuxna vågar prata med barn om dessa frågor rustar vi barnen med styrkan att berätta om någon gör något som de inte gillar. Det lär barnen också att förstå och respektera någon annans Nej.

Boken är skriven i samarbete med Henrik Backberg och Rädda Barnen, som i sin tur har arbetat nära barn i framtagandet av boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • 99 livsknep : för dig som mår bra, dåligt och mittemellan

    Hanna Thermaenius

    Rädda Barnens feelgoodhandbok för mellanstadiet. Varför känns det oroligt i kroppen på kvällen, men inte på dagen? Hur är en bra kompis? Vilken fritidsaktivitet passar mig? Varför orkar jag inte göra min läxa? Hur mycket skärmtid är lagom? Finns d...

  • Lilla boken om Stopp! Min kropp!

    Hanna Thermaenius, Åsa Karsin

    I samarbete med Rädda Barnen har bilderboksskaparen Åsa Karsin gjort en efterlängtad Stopp! Min kropp!-bok riktad direkt till de små barnen. En första bok om integritet, samtycke, att våga att säga stopp samt känna in, lyssna och förstå när någon ...