Odysseus pojke (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (241.6 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Christoffer Svensson
Utgivningsdatum
2022-09-27
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Ishtar Bäcklund Dakhil
ISBN
9789179778798
Odysseus pojke (ljudbok)

Odysseus pojke Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-09-27

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Telemakos, Odysseus son, har inte många jämnåriga vänner på Ithaka. Mest är han hemma i palatset, med sin mamma Penelope och barnsköterskan Eurykleia. Han tänker mycket på sin pappa som han aldrig hann lära känna. Odysseus drog ut i krig, långt borta i Troja, och har inte kommit tillbaka till ön. På kvällarna händer det att Eurykleia sätter sig på sängkanten och berättar fantastiska historier om Odysseus hjältedåd, och Telemakos älskar att lyssna och fantisera om att hans pappa ska komma hem.

Men åren går. Snart är Telemakos en ung man och måste själv ta ansvar för sin egen och sitt lands framtid. Ska han gå i sin pappas fotspår? Eller finns det ett annat sätt att växa upp till man?

"Odysseus pojke" är en högklassig allåldersroman som rymmer både en lyhörd uppväxtskildring och en spännande äventyrsberättelse, byggd på den grekiska mytologin, om Odysseus vindlande resor på havet efter kriget i Troja.

Annika Thor är en av våra verkligt stora berättare. I "Odysseus pojke" skriver hon om teman som är både tidlösa och skrämmande aktuella: Att längta efter en förälder man aldrig har känt. Att förstå vad krig gör med människan - och att välja ett annat liv än krigarens och hjältens.

Lyssna också på Annikas andra böcker: "Odjuret i labyrinten" och "En ö i havet"!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Thor