Lägg av! (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (134.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Björnbyns IK (del 2)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Per Svartvadet
Utgivningsdatum
2022-12-27
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789179792534

Lägg av! Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2022-12-27

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bill Åström, son till den legendariska NHL-spelaren Mackan "Big Mac" Åström, satsar all sin tid på det lokala hockeylaget Björnbyns IK.Men det är något som håller på att hända i laget. Allt fler spelare slutar dyka upp på träningarna. Och trots att Bill försöker peppa sina lagkamrater att fortsätta med sporten så börjar allt fler prata om att hoppa av.

Snart inser Bill att det är något stort på gång utanför planen, som påverkar hela laget negativt. En av kommunens största arbetsplatser planerar att flytta verksamheten, och lagkamraternas föräldrar riskerar att bli arbetslösa. Eller bli tvungna att flytta. Att klara av en svår situation på planen är Bill van vid, men går det att lösa ett så här stort problem med hjälp av samma krigarinstinkt och lagstrategi som på isen?

"Lägg av!" är en bok i högt tempo för 9-12 åringar om hur svårt det kan vara att hålla ihop ett lag, speciellt när alla spelare har olika förutsättningar med sig hemifrån.Men framförallt är det en bok fylld av ishockey - rivalitet, vänskap, sköna dragningar och puckar som sprätts upp i nättaket!

Boken är skriven av Ida Björnstad som med sin närhet till NHL och bakgrund som ishockeyjournalist har en unik inblick i svensk och transatlantisk ishockey. Bokserien om Björnbyns IK är hennes debut som författare. Böckerna är skrivna tillsammans med författaren Marie Oskarsson som har skrivit mängder av böcker för barn och unga genom åren.

Uppläsaren, Per Svartvadet, har gjort många NHL- och SHL-matcher, och var kapten när Modo vann SM-guldet 2007.

Idag är han expertkommentator på Radiosporten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna