Drakar och Demoner. Sveket (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Drakar och demoner (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
240
Inläsare
Daniel Sjöberg
Utgivningsdatum
2024-07-31
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Persson, Richard (form)
Illustratör/Fotograf
Johan Egerkrans
SAB
Hcg
ISBN
9789179796846

Drakar och Demoner. Sveket

Inbunden,  Svenska, 2024-07-31
179
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Tamea söker vidare efter sin försvunna mamma, drakriddaren. Men samtidigt söker någon kontakt med ankan Gizma. Någon med ett uppdrag. Någon som inte går att tacka nej till.

Någon som kräver lik.

Sökandet tar dem från stinkande stadsgränder till vindpinade kustlinjer och harpyor. Ändå skulle Verven ha stått ut med allt. Om det inte vore för att de är på väg rakt mot platsen dit han svurit på att aldrig återvända.

"Sveket" är andra delen i en serie och utgår från den värld som skapats i rollspelet Drakar och demoner, som blev ett fenomen under tidigt 80-tal. Med nylansering av spelet så har intresset för Drakar och demoner fått en stark återkomst. Spänning, äventyr och skicklig berättarteknik tar äventyret vidare i "Sveket". Och med befriande humor och det bästa från rollspelsvärlden är boken även en välkommen läsning i fantastygenren. I Drakar och Demoners rollspelsuniversum är det sällan viktigt om du är en alv, dvärg, orch, människa eller anka. Det enda som spelar roll är äventyret, de faror som måste besegras och de skatter du vill hitta. Och såklart, att inte dö på kuppen.

"Sveket" innehåller även ett helt nyskrivet rollspelsäventyr skapat av Fria Ligan, så att läsare först kan uppleva de tre äventyrarnas historier och sedan själva ge sig iväg på äventyr i Drakar och Demoners värld.

E.P. Uggla skriver för både unga och vuxna och är själv en riktig spelnörd. Johan Egerkrans är en illustratörsgigant inom fantasyvärlden och har gjort illustrationer både till boken och rollspelet.

Sagt om "Uppvaknandet", första delen i serien:

"En allegori över vad en människa, och därmed mänskligheten, är kapabel till under olika omständigheter och villkor. ... Det gör berättelsen tidlös och allmängiltig, den är dessutom oavbrutet fängslande och spännande. ... Därtill är den, mitt i det hemska, också rolig. ... Uppvaknandet är utomordentligt suggestivt illustrerad av välkände Johan Egerkrans."

Jan Hansson, BTJ-häfte nr 16, 2023
Visa hela texten

Fler böcker av E P Uggla