Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Elara (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2022-08-22
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Katarina Vintrafors
Dimensioner
197 x 146 x 8 mm
Vikt
186 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179874759

Elara och isfolket

Kartonnage,  Svenska, 2022-08-22
195
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  141
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  89
Visa alla 2 format & utgåvor
Ester, Matti och Elara ser ett stort rymdskepp sväva över dem. Nej, det är isfolket från Kerak! Hur vet de att Elara är här? Syskonen och Elara ser hur en liten snöbollsliknande farkost lämnar det stora skeppet. Den flyger mot den plats där de har gömt Okulis, Elaras rymdskepp. De måste snabbt ta sig dit. Men hur ska de kunna göra det utan att bli upptäckta av Månssons spionkor? Och hur skyddar man sig mot vapen som skjuter istappar?

Elara och isfolket är den andra boken i serien om utomjordingen Elara som nödlandar på jorden.

Med lika delar spänning och humor berättar Beppe Singer om hur barnen Ester och Matti försöker hjälpa Elara att laga rymdskeppet och att förstå hur livet på jorden fungerar. Samtidigt måste de skydda henne från bonden Månsson och hans spionkor.

Beppe Singer är välkänd programledare, producent, författare och föreläsare. Bland annat har han varit programledare för Det Stora Experimentet som vann Kristallen 2017 för Årets bästa barn- och ungdomsprogram, och har också fått pris som Årets folkbildare 2011 för teveprogrammet Hjärnkontoret. Han är författare till bokserien Beppe testar.

Illustrationerna är gjorda av Katarina Vintrafors. Hon har illustrerat mer än 50 barn- och ungdomsböcker, men är även konstnär och designer.

Sagt om Elara och den stora kraschen:

Här finns inslag av både humor och sci-fi. Bokens kapitel är korta. /.../ Språket är beskrivande, lättillgängligt och enkelt men innehållet har substans. Berättelsen illustreras med /.../ färgstarka, tecknade bilder som förstärker texten, men det är texten som bär själva handlingen. Berättelsen avslutas med några frågeställningar som väcker läsarens lust och nyfikenhet och öppnar upp för en fortsättning att se fram emot. När berättelsen är slut tar en kort faktadel vid med intressanta förklaringar om olika delar från texten. /.../ En spännande och fantasifull berättelse om möten, olikhet och förståelse för att vi kan vara annorlunda.

Gunilla Essén, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elara och isfolket
 2. +
 3. En uppoffring för oss alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt En uppoffring för oss alla av Julia Malmsten (inbunden).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Beppe Singer